HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑπό αυτές τις 29 χώρες θα έρθει το πρώτο κύμα τουριστών στην Ελλάδα

Από αυτές τις 29 χώρες θα έρθει το πρώτο κύμα τουριστών στην Ελλάδα

Στους τουρίστες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος

H λίστα με τις χώρες για τις οποίες, από 15 Ιουνίου, ισχύει επανεκκίνηση πτήσεων για τουρίστες προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου.
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού η λίστα με τις χώρες για τους τουρίστες των οποίων από 15 Ιουνίου «ανοίγουν τα σύνορα», με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Όπως τονίζεται, η λίστα με τις 29 χώρες διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

«Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος. Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες. H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Προηγουμενο αρθρο
Ενοικιάζεται κατάστημα στον κεντρική αγορά της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: 5 κρούσματα, κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.