HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπό την Αλεξανδρούπολη ήταν ο καπνός που έκρυψε τον ήλιο σήμερα το  πρωί στη Λευκάδα

Από την Αλεξανδρούπολη ήταν ο καπνός που έκρυψε τον ήλιο σήμερα το  πρωί στη Λευκάδα

Με αποπνικτική ζέστη, συννεφιά και πυκνό νέφος, σαν την Αφρικάνικη σκόνη, ξημέρωσε η σημερινή μέρα στη Λευκάδα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις για τυχόν ύπαρξη φωτιάς είτε στο νησί μας είτε κάπου κοντά. Όπως μας πληροφόρησε με εικόνα από δορυφόρο ο καπνός έρχεται από την Αλεξανδρούπολη από το δάσος της Δαδιάς, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε χτες.

Το δάσος της Δαδιάς είναι ένα μνημείο της φύσης.

To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Το μωσαϊκό τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά. Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

Προηγουμενο αρθρο
Προσωρινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Επομενο αρθρο
Ακύρωση γιορτής του κρασιού στην Απόλπαινα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.