HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑυτά τα 5 ελληνικά νησιά ξεχωρίζουν και αγαπούν οι ξένοι τουρίστες

Αυτά τα 5 ελληνικά νησιά ξεχωρίζουν και αγαπούν οι ξένοι τουρίστες

Κάθε χρόνο τα ελληνικά νησιά βρίσκονται σε top θέσεις στις ταξιδιωτικές λίστες ανά τον κόσμο με τους τουρίστες να επιλέγουν τον επίγειο παράδεισο της χώρας μας για αξέχαστες διακοπές κάτω από τον ήλιο και πλάι στη θάλασσα.

Ταξιδιωτική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Time Out, ανέδειξε τα καλύτερα ελληνικά νησιά. Οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι 1.000 συμμετέχοντες αφορούσαν τις παραλίες, το σκηνικό, την κουζίνα και την ακρίβεια. Τους ζητήθηκε ακόμη να βαθμολογήσουν τα αξιοθέατα, τη διαμονή, την αγορά και την ηρεμία που προσφέρει το κάθε νησί.

Ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά

Με ποσοστό 85%, η Κεφαλονιά είναι ο ξεκάθαρος νικητής της έρευνας. Το ορεινό νησί ήταν το μόνο που απέσπασε πέντε αστέρια στην ηρεμία. Είναι γνωστό για το εντυπωσιακό σκηνικό του, τις αμμώδεις παραλίες, τους φιλόξενους αμπελώνες και πολλά άλλα.

Ακολουθούν η Λευκάδα και η Σκιάθος. Και τα δύο διαθέτουν ονειρικές παραλίες και κομμάτια ιστορίας. Στην γαλήνια και παρθένα Λευκάδα ο επισκέπτης θα απολαύσει τις ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα, τις θαλάσσιες βόλτες και τη δυνατότητα για windsurfing. Η Σκιάθος από την άλλη είναι ο τόπος της Μονής της Ευαγγελίστριας όπου οι μοναχοί παράγουν ελαιόλαδο και κρασί και διαθέτει 62 λαμπρές παραλίες.

Η Κρήτη, με ένα 83%, ήρθε στην τρίτη θέση. Ως το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας δεν αποτελεί εντύπωση ότι προσελκύει περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Και ενώ η βόρεια ακτή μπορεί να μοιάζει πλημμυρισμένη από τουρίστες, οι νότιες περιοχές προσφέρουν στους ταξιδιώτες προσωπικό χώρο, απάτητες παραλίες και ευκαιρίες να αγοράσουν ντόπια προϊόντα: ελαιόλαδο, μέλι, σύκα και αμύγδαλα.

Τελευταία στη λίστα είναι η Μύκονος. Μπορεί να είναι διάσημη για την ζωντανή νυχτερινή ζωή και τους A-list επισκέπτες της αλλά η δημοτικότητα αυτή έχει το κόστος της. Το Νησί των Ανέμων έχει υψηλές τιμές σε φαγητό και ποτό, γεμάτες παραλίες και ακριβή διαμονή.

Πηγή: https://www.okmag.gr/
Προηγουμενο αρθρο
Επικίνδυνη επέκταση στον αιγιαλό
Επομενο αρθρο
Η Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας το 1891

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.