HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑφορά την περιοχή του Κάστρου – Ας ενδιαφερθούμε γι’ αυτή τώρα!

Αφορά την περιοχή του Κάστρου – Ας ενδιαφερθούμε γι’ αυτή τώρα!

Αφορά την περιοχή του Κάστρου – Ας ενδιαφερθούμε γι΄αυτή τώρα!
Γιατί;

Ό,τι και να λέγεται, αν γίνει αυτό που σχεδιάζεται, εμείς δεν θα μπορούμε όπως σήμερα να χρησιμοποιήσουμε την γνωστή μας περιοχή στο Κάστρο.

Δεν θα μπορούμε, να έχουμε, όταν και όσο θέλουμε ελεύθερη πρόσβαση στην περιοχή για μπάνιο, γιατί θα ανήκει σε άλλον και θα χρειάζεται εισιτήριο!  Εισιτήριο για το Κάστρο;  ΝΑΙ.

Κοιτάξτε την παρακάτω δορυφορική άποψη της περιοχής.

Το κλεισμένο με πράσινη γραμμή δεξιό κομμάτι της περιοχής του Περιπτέρου, ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας. Τώρα θέλει να το νοικιάσει για χρόνια σε κάποια αγνώστου προελεύσεως εταιρεία για «αξιοποίηση».   Η εταιρεία αυτή ασφαλώς δεν θα καλλιεργήσει τα γνωστά μας κρινάκια, αλλά…. τουριστικά καταλύματα.

Αυτό θα πει ότι και το μέρος μεταξύ πράσινης γραμμής και θάλασσας θα γεμίσει με ομπρελοκαθίσματα!

Το άλλο κομμάτι αριστερά με πράσινο περίγραμμα κι αυτό, ανήκει στο ΤΑΟΛ.  Αυτό όπου να ΄ναι, θα αλλάξει χρήση και ασφαλώς δεν θα γίνει μπακάλικο, αλλά θα «αξιοποιηθεί»  τουριστικά!

Και εμείς;

Μην ανησυχείτε!  Ο Δήμος υπόσχεται να φροντίσει για την «ελεύθερη» πρόσβαση στην παραλία!   Μεταξύ των δύο ιδιοκτησιών  ΤΑΟΛ   και  Λιμενικού Ταμείου θα μας παραχωρηθεί δρόμος πλάτους τριών μέτρων (βλέπε χρώμα κίτρινο), που θα οδηγεί «ανεμπόδιστα» στην αμμουδιά!

Δεν λέει μόνο σε ποιες ξαπλώστρες να καθίσουμε και πόσο θα πληρώσουμε.

Θέλουμε εμείς οι Λευκαδίτες κάτι τέτοιο;

Αν εδώ πούμε όχι, θα μας πουν, μήπως προτιμούμε καλύτερα να μείνει η περιοχή αυτή έτσι όπως είναι σήμερα ερειπωμένη και βρώμικη;  Ασφαλώς  Όχι.

Αλλά η αμμουδιά του Κάστρου είναι πεντακάθαρη. Το φροντίζει η θάλασσα. Για τους ανθρώπους αρκεί μόνο, να τοποθετηθούν (και να φροντίζονται) περισσότεροι κάδοι.   Την περιοχή του περιπτέρου δεν την πουλάς για να την καθαρίσουν άλλοι. Το κάνεις ο ίδιος!   
 Το περίπτερο το επισκευάζεις εντάσσοντάς το σ΄ένα πρόγραμμα.

Έτσι κρατάς αυτή την περιοχή που σου ανήκει και είναι ένας θησαυρός φυσικού κάλους, σαν έναν κράχτη για την Λευκάδα ανοιχτή για όλους  ξένους και Λευκαδίτες.

Και να είσαι βέβαιος ότι οι πιο συνειδητοποιημένες μελλοντικές γενιές, που θα γνωρίζουν καλύτερα, τι θα πει σωστή ανάπτυξη, θα σου είναι ευγνώμονες γι΄αυτή σου τη  διορατική απόφαση.

    Θωμάς  Στραγαλινός
Μηχανολόγος   Μηχανικός

Προηγουμενο αρθρο
Τί Λωζάνη, τί... Λευκάδα!
Επομενο αρθρο
Rapid tests σε Κομηλιό, Δράγανο και Αθάνι θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24/2

4 Σχόλια

  1. Κωστας
    18 Φεβρουαρίου 2021 at 13:08 — Απάντηση

    Αν και κάτοικος Αθηνών με καταγωγή από την λευκαδα, πάντα παρακολουθώ τα δρώμενα στο νησί. Η άποψη μου είναι ότι η Λευκάδα σιγά σιγά χάνει αυτό που την ανέδειξε τόσα χρόνια. Η περιοχή του κάστρου ήταν σήμα κατατεθέν για τους ντόπιους. Είναι μια εξερετικη παραλία κοντά στην πόλη όπου τώρα όλο και λιγότεροι θα έχουν πρόσβαση. Καλό θα είναι οι τοπική άρχοντες να επανεξετασουν το θέμα από την αρχή. Προς όφελος τις τοπικής κοινωνίας

  2. Δημήτρης ( Τάκης ) Γαντζίας
    17 Φεβρουαρίου 2021 at 22:00 — Απάντηση

    Άλλο ένα σχόλιο μου για το ίδιο θέμα με το οποίο θέλω να τοποθετηθώ και μαζί να συμφωνήσω απόλυτα με τον συμπολίτη μου κ.Στραγαλινό.Χαίρομαι που ολοένα και περισσότεροι ντόπιοι διαφωνούν με την σχεδιαζόμενη επένδυση ,που θα αλλοιώσει όλη
    την περιοχή.Όσοι έλαβαν μέρος στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/02/2021 πρέπει να αναθεωρήσουν ότι αποφάσισαν και να διαφοροποιηθούν εκείνοι που δέχθηκαν εξασφαλίσεις και συμφώνησαν.Είναι ξεκάθαρο,ότι οι Λευκαδίτες θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν το μπάνιο τους ελεύθερα στη μεγάλη αμμουδιά,όπως την λέμε από παλιά και να μην ειρωνεύονται με την πετσετούλα μερικοί που διατυμπανίζουν μία τεράστια ευκαιρία τουριστικής ανάπτυξης στη περιοχή.Το Λιμενικό Ταμείο οφείλει να ανακαινίσει τα ερειπωμένα κτίσματα,να διαμορφώσει και να καλλωπίσει τον περιβάλλοντα χώρο αξιοποιώντας τα σε ήπιες δραστηριότητες για τις ανάγκες των λουομένων !

  3. Άννα Μωραΐτη
    17 Φεβρουαρίου 2021 at 21:16 — Απάντηση

    Δε νομίζετε ότι πρέπει να οργανωθούμε; Έτσι αμαχητί θα προσπεράσουν τις μνήμες και τη δική μας αμμουδιά;

  4. Hfestionas
    17 Φεβρουαρίου 2021 at 01:00 — Απάντηση

    Στο ένα τέρμα, προς τη πλευρά των καμπίνων ο Καρκάλης και στο άλλο, προς τη μέριά του τοίχου ο Μαλλιαρής. Και ενδιάμεσα να πέφτουν κορμιά…..Καλοκαίρια της παιδικής αθωότητας, μοναδικά!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.