HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΓίνε νονός μιας στολής της Φιλαρμονικής! – video

Γίνε νονός μιας στολής της Φιλαρμονικής! – video

 Για αρχή ας επαναλάβουμε δυο λόγια, κυρίως για τους ξένους, που δεν γνωρίζουν την ιστορία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας.

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας ιδρύθηκε το 1850, είναι η δεύτερη χρονολογικά ιδρυθείσα Φιλαρμονική στην Ελλάδα. Στην διάρκεια του μακρού της βίου γνώρισε μέρες δόξας και απέσπασε πολλές και σπουδαίες διακρίσεις. Είναι το αυθεντικότερο κομμάτι της παράδοσης μας.  Είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία αυτού του νησιού, τις χαρές και τις λύπες του και  αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας μας. Πρόκειται για μουσικό οργανισμό, πυρήνα της πολιτιστικής μας δραστηριότητας, που παράλληλα καταρτίζει επαγγελματικά τους νέους και μάλιστα με εκπληκτικά αποτελέσματα. Σημαντική είναι η συμβολή της στην διαφήμιση  του νησιού. Φωτογραφίες από την συμμετοχή της  σε εκδηλώσεις φιγουράρουν σε κάθε τουριστικό οδηγό της Λευκάδας.


Φέτος το σωματείο ανέλαβε μια πρωτοβουλία σημαντική για την πρόοδο και την επιβίωση του. Οι μουσικοί χρειάζονται  νέες στολές. Κάθε μουσικός χρειάζεται 2 στολές μια χειμωνιάτικη και μια καλοκαιρινή. Οφείλουμε όλοι εμείς να συμβάλουμε οικονομικά στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Κάθε χρηματοδότης θα γίνει νονός μιας στολής αφού στο πίσω μέρος από το σακάκι θα ραφτεί το όνομα του, το οποίο θα παραμείνει εκεί για πάντα.

Για το σκοπό αυτό η Φιλαρμονική με τη  συμβολή του Σπύρου Παπουτσόπουλου και κείμενα του Φίλιππου Μελά ετοίμασε ένα εξαιρετικό βίντεο.

Η πρώτη φορά που ένας νεαρός μουσικός θα μυηθεί στη Φιλαρμονική και στους σκοπούς της δεν είναι  όταν αρχίζει να φοιτά αλλά όταν θα φορέσει  για πρώτη φορά  τη στολή της. Αυτή η ιεροτελεστία, η μυσταγωγία μεταμορφώνει κάθε νέο και νέα μουσικό σε κοινωνό και αναπόσπαστο κρίκο  ενός ιστορικού συνόλου.

(Να συμπληρώσουμε, γιατί όπως φαίνεται πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει. Η Φιλαρμονική δεν είναι κρατικός ή δημόσιος φορέας, ούτε ανήκει στο Δήμο.  Από την ίδρυσή της ακόμα το 1850 μέχρι σήμερα συντηρείται από δωρεές.)
 
Διεύθυνση: Κόνταρη 1 & Σαπφούς , 31100 Λευκάδα
Τηλέφωνο: +30 26450 22 438.
Πρόεδρος της ΦΕΛ: Βασιλική Μήτσουρα τηλ.:  6907706370
Γενικός Γραμματέας της ΦΕΛ: Φίλιππος Μελάς τηλ.: 6909594226

Απολαύστε το βίντεο και συγκινηθείτε ελεύθερα.

Προηγουμενο αρθρο
Αγερμός: «Του Σαβαχού το Άστρον», ένα ταξίδι στα βάθη της Ανατολής
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Βράβευση αθλητών Special Olympics

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.