HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓαλλία: Μεγάλη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν με 58,2% -Τα επίσημα exit polls

Γαλλία: Μεγάλη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν με 58,2% -Τα επίσημα exit polls

Θρίαμβο του Εμανουέλ Μακρόν με 58% έναντι 42% της Μαρίν Λεπέν στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Το επίσημο exit poll στις 21:00 ώρα Ελλάδος επιβεβαιώνει την άνετη επικράτηση Μακρόν για δεύτερη προεδρική θητεία στο Ελιζέ.

Στο 71,80 % η συμμετοχή των Γάλλων πολιτών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 58,2 % εκλέχτηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια στη Γαλλία, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Α2.

Η συμμετοχή έφθασε στο 26,4% το μεσημέρι, ελαφρώς υψηλότερη σε σύγκριση με εκείνη του πρώτου γύρου της 10ης Απριλίου την ίδια χρονική στιγμή, όταν έμειναν εκτός δεύτερου γύρου όλοι οι υποψήφιοι πλην των δύο μονομάχων, που είχαν αναμετρηθεί και στις προεδρικές του 2017.

Ο Μακρόν, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία της χώρας, Μπριζίτ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Λε Τουκέ, μια παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Γαλλίας, και βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει εκείνους που εργάζονται σήμερα στις γαλλικές εκλογές.

«Στους χιλιάδες Γάλλους, που διευκολύνουν να γίνει σήμερα η ψηφοφορία: Σας ευχαριστώ. Στα εκλογικά κέντρα στις πόλεις και τα χωριά μας εσείς είστε η καρδιά της δημοκρατίας μας που χτυπά», σχολίασε στο Twitter.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μακρόν

Τα συγχαρητήριά του για την νίκη του στις γαλλικές εκλογές έδωσε μέσω twitter λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit poll ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Μια σημαντική νίκη για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία» έγραψε στα γαλλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Προηγουμενο αρθρο
Ακολουθώντας την Ανάσταση, η γη ανθίζει, η γη καρπίζει
Επομενο αρθρο
Guardian: Ο ελληνικός τουρισμός ανακάμπτει παρά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.