HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΓια το εμβόλιο στη Βασιλική

Για το εμβόλιο στη Βασιλική

Όμορφη, ηλιόλουστη και ζεστή η σημερινή μέρα. Ο,τι καλύτερο για μια βόλτα μέχρι την Βασιλική. Μια βόλτα με παράλληλο εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας.

Τις δυο τελευταίες μέρες λάβαινα συνεχείς υπενθυμίσεις  στο τηλέφωνο αλλά και στο email για το σημερινό ραντεβού. Δεν ξεχνιέται μια μέρα σαν την σημερινή. Δεν ξεχνιέται για πολλούς λόγους.

Από το κλείσιμο του ραντεβού μέχρι το μικρό τσίμπημα στο μπράτσο η μια έκπληξη διαδέχονταν την άλλη. Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά της ώρας μέχρι να κλείσω το ραντεβού στο https://emvolio.gov.gr/ και άλλα τόσα να αλλάξω την ημερομηνία του συζύγου μου, ώστε να συμπέσουμε την ίδια μέρα.

Από εκείνη την ημέρα αισθάνθηκα πολλές φορές Ευρωπαίος πολίτες  για την ταχύτητα και την απλούστευση της όλης διαδικασίες  και για την συνεχή ενημέρωση που είχα μέχρι την σημερινή μέρα. Άλλα και η εμπειρία από τον εμβολιασμό ήτανε εξίσου θετική.

 Μια ομάδα από νεαρά και χαμογελαστά άτομα είναι εγκατεστημένη στο Κέντρο Υγείας της Βασιλικής γιατροί, νοσηλευτές, γραμματεία. Όλοι ήταν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί. Η κυρία μάλιστα που έκανε το εμβόλιο, τι να πω, ήταν τόσο ανώδυνο, που μετά… έψαχνα να βρω που ακριβώς με τσίμπησε. Η διαδικασία είναι σύντομη. Η ομάδα δουλεύει  σαν καλοκουρδισμένο ρολόι.

Λίγο πριν αναχωρήσουμε ήρθε μήνυμα στο τηλέφωνο μας για το επόμενο ραντεβού της 2ης δόσης, που είναι τον Μάιο!

Οι μέρες που βιώνουμε είναι δύσκολες, αυτό που ζήσαμε ένα χρόνο τώρα είναι πρωτόγνωρο. Αν εμείς οι ίδιοι δεν αντιδράσουμε, κανένας δεν πρόκειται ως δια μαγείας να μας ξαναδώσει τις ζωές μας πίσω. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος που μας επιτρέπει να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Όλοι εμείς που τρέξαμε να εμβολιστούμε δεν είμαστε ούτε πιο έξυπνοι, ούτε φοβόμαστε λιγότερο από τους άλλους. Η δική μου βέβαια ηλιακή ομάδα, (60-64), που εμβολιάζεται αυτό το διάστημα,  τελείωσε άλλα… σχολεία. Τα εμβόλια, θυμάμαι, μας τα έκαναν στο Δημοτικό σχολείο,  ένας γιατρός και μια νοσοκόμα, εν ώρα μαθήματος.  Η γνωστή βατσίνα ακόμα στολίζει το μπράτσο μας. Μάθαμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη, έχουμε μεγαλώσει παιδιά, τα όποια με την συμβολή των παιδιάτρων, εμβολιάσαμε. Πορευτήκαμε και πορευόμαστε ακολουθώντας την επιστήμη κι εκεί προστρέχουμε όταν έρθουν τα δύσκολα.

Προηγουμενο αρθρο
1960-1970: Στην Λευκάδα του χθες με τον φακό του Fritz Berger
Επομενο αρθρο
13 κρούσματα κορωνοϊού στη Λευκάδα -νέο αρνητικό ρεκόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.