HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στη Λευκάδα – σαν Άνοιξη

Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στη Λευκάδα – σαν Άνοιξη

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στη Λευκάδα  και οι Λευκαδίτες τίμησαν δέοντος την όμορφη λιακάδα, είτε με συναντήσεις σε μεγάλες παρέες στα καφέ, είτε με περιπάτους στην πόλη.


Η πρώτη μας εικόνα από την παραλία ήταν ο Γιώργος Κοψιδάς ο γιος του αείμνηστου ψαρά Άγγελου Κοψιδά. Το σπίτι του είναι λίγο παραπάνω, αλλά αυτός πήρε το καφεδάκι του και ήρθε κοντά στη θάλασσα, στη βάρκα τους. Η «Παρασκευή» είναι η βάρκα του πατέρα του αλλά και δική του. Πρόλαβε πριν πεθάνει ο πατέρας του, να την επισκευάσει εξ ολοκλήρου, θα ζήσει άλλα 70 χρόνια, μας είπε. Ο ίδιος έχει άλλο επάγγελμα.  Σήμερα όμως τα βιώματα και οι μνήμες του, τον έφεραν εκεί στην παραλία, κοιτάζει τη βάρκα, την καμαρώνει, την σενιάρει. Ίδια χαρακτηριστική εικόνα όλων των παλιών ψαράδων που περνούσαν πολλές ώρες κοντά στις βάρκες τους ακόμα και χωρίς να έχουν να κάνουν κάτι.


Η Μαρίνα της Λευκάδας, αυτή η πόλη μέσα στην πόλη μας, είναι απόλαυση να την περπατάς. Πεντακάθαρα, με απόλυτη τάξη και περιποιημένα τα πάντα. Δεχτήκαμε τα περισσότερα «Χρόνια πολλά», από αλλοδαπούς σε σπασμένα ελληνικά.

Τα καφέ της παραλίας, της πλατείας και της αγοράς, όσα ήταν ανοιχτά, ήταν γεμάτα κόσμο που απολάμβανε την ζωογόνο ήλιο.

Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήρια μηνύματα για τον αδόκητο χαμό του Βασίλη Κούρτη
Επομενο αρθρο
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον 14χρονο που που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα στην Άρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.