HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔράσεις του Νοσοκομείου Λευκάδας για την πρόληψη  του  καρκίνου του μαστού

Δράσεις του Νοσοκομείου Λευκάδας για την πρόληψη  του  καρκίνου του μαστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Νοσοκομείο και το  Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ιερά Μητρόπολη  Λευκάδας και Ιθάκης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» υλοποίησε  τον μήνα Οκτώβριο 2023, μια σειρά δράσεων που στόχο είχαν τον συμπτωματικό έλεγχο και την πρόληψη  του  καρκίνου του μαστού.

ΟΙ δράσεις υλοποιήθηκαν  ως εξής:

  1. Στις 12/10/2023 στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής  και στο Νυδρί, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου υλικού για την αυτοεξέταση του μαστού.
  2. Στις 18/10/2023 στο Αγροτικό Ιατρείο Καλάμου, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου υλικού για την αυτοεξέταση του μαστού, Κλινική εξέταση Μαστού και ΚΑΡΠΑ.
  3. Στις 20/10/2023 στο Φουαγιέ του Νοσοκομείου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα-Ομιλίες με θέμα “Καρκίνος μαστού: Η αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης”.
  4. Στις 31/10/2023 στο Αγροτικό Ιατρείο Μεγανησίου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου υλικού για την αυτοεξέταση του μαστού και Κλινική εξέταση Μαστού.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο του  Επιμελητηρίου κ. Σωτήριο Σκιαδαρέση,  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό της εν λόγω υπηρεσίας.

Θερμές ευχαριστίες στον Δ/ντή του Χειρουργικού Τομέα και Δ/ντή της Χειρουργικής Κλινικής κ. Αθανάσιο Καραγιάννη, για τον συντονισμό των δράσεων.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Σαρανταένα και τα μέλη  του Ιατρικού Συλλόγου, το ΔΣ του Νοσοκομείου, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο, την Πάρεδρο του Καλάμου, την Πρόεδρο Συλλόγου Γυναικών Μεγανησίου, την κ. Σοφία Αργύρη μέλος του ΔΣ του ΓΝ Λευκάδας, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των δράσεων.

Το Νοσοκομείο μας, συνεχίζει ενεργά τις δράσεις αυτές σε πολλά επίπεδα,  διότι στόχο έχουμε το «προλαμβάνειν από το θεραπεύειν». 



Ο  Διοικητής του Νοσοκομείου
ΜΠΑΚΑΒΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Προηγουμενο αρθρο
Η πλημμύρα του 1955  στο Βόλο, όπως την είδε ο Δημήτρης Σκυργιάννης* 10χρονο παιδί τότε
Επομενο αρθρο
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την Αγ. Παρασκευή και την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Αθάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.