HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔυο παλιές και θολές φωτογραφίες της Λευκάδας

Δυο παλιές και θολές φωτογραφίες της Λευκάδας

Δυο όχι και τόσο καθαρές φωτογραφίες του 1958 δημοσιεύουμε σήμερα. Δεν αναφέρεται ο φωτογράφος ούτε η τοποθεσία που εικονίζεται.

Αναγνωρίζουμε την κάτω βρύση με ένα κάρο να  μεταφέρει καρπούζια. Πολύ πιθανόν από κάποιο καράβι που ξεφόρτωνε στο λιμάνι.

Η επομένη εικόνα, λόγω του θέματος της, πιθανόν, τραβήχτηκε σε κάποιο χωριό  του νησιού. Σε όσους έζησαν στα χωριά, το στιγμιότυπο για πολλούς λόγους μοιάζει απίθανο να είναι φυσικό. Οι φούρνοι έψηναν πάντα νωρίς το  πρωί. Αντίθετα οι νοικοκυράδες μαζεύονταν σε παρέες με πλέξιμο ή κέντημα τα απογεύματα και συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες που μεγάλωνε η μέρα.   Το πρωινά  είχαν πολλές άλλες και σκληρότερες δουλειές να κάνουν. Κι αν όντως η φωτογραφία αναφέρεται στο 1958, οι γυναίκες δεν θα στέκονταν  ποτέ απέναντι από ένα καφενείο(;)

 Ο φωτογράφος ήθελε προφανώς να παρουσιάσει παραδοσιακές ασχολίες γυναικών  των χωριών του νησιού και σκηνοθέτησε κατά κάποιο τρόπο το… στήσιμο της  εικόνας.

Προηγουμενο αρθρο
Διαμαρτυρία προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων σχετικά με την αναστήλωση του ναού του Αγίου Μηνά
Επομενο αρθρο
Φωτιά σε ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Λευκάδας-Καλά στην υγεία του ο μοναδικός επιβαίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.