HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΕικόνες από το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Λευκάδας και το λιμάνι

Εικόνες από το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Λευκάδας και το λιμάνι

Εικόνες από το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Λευκάδας και το λιμάνι των δεκαετιών 1950 και 1960.


Λευκάς, βόρεια άποψις μετά του Λιμένος, Τσιρίμπασης.
1958
Το Μποσκέτο
Μέρος του ηρώου στην παλιά του θέση


Το λιμάνι της Λευκάδας, σε μια «πλούσια» εικόνα.Ένα ταξί(;) της εποχής, κάρα, μια γυναίκα με τοπική παραδοσιακή φορεσιά. Ο παλιός Πόντες στο βάθος, (διατηρήθηκε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980). Το κτίσμα στα αριστερά πιθανόν να είναι η παράγκα του Λιώρη.
Πέντε μεγάλα, όμοια πλοία παραταγμένα σε σχηματισμό. Πρόκειται για την επίσκεψη του στόλου, είτε στις γιορτές της Ναυτικής εβδομάδας που ελάμβαναν χώρα στα μέσα Ιουλίου, είτε σε κάποια επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, στις 21 Μαΐου.
Το λιμάνι, 1957
η παλιά ξύλινη γέφυρα, 1957
Προηγουμενο αρθρο
Τραγωδία στη Ρουμανία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήρια Πανλευκάδιου

2 Σχόλια

  1. ΧΒ
    30 Δεκεμβρίου 2022 at 22:50 — Απάντηση

    αυτη η νοσταλγια του παρελθοντος αν δεν ωφειλεται στο γηρας ,,,,,ειναι αξια θαυμασμου ,ποια βολτα χωρις παπαυτσια ,τι παρκινκ αυτοκινητων ,χωρις αυτοκινητα ,,,,και αλλα ωραια ,εγω ξερω οτι οταν βλεπουμε πολλα αυτοκινητα στην παραλια ,εχουν κοσμο τα μαγαζια και λεφτα ο κοαμος

  2. Άντε πια
    29 Δεκεμβρίου 2022 at 10:12 — Απάντηση

    Όμορφες εικόνες μιας άλλης εποχής! Μια παραλία για τους πολίτες δίχως πάρκινγκ, αυτοκίνητα και εταιρίες ενοικίασης μηχανοκίνητων να κατακλύζουν τον χώρο. Ένας χώρος που περιπάτου και συνάθροισης των πολιτών, ένας σύνδεσμος μεταξύ του κάστρου της Αγίας Μαύρας, της θάλασσα και της πόλης.
    Θα μπορούσατε σε αυτές τις εικόνες να αντιπαραβάλετε την μέχρι πρότερη κατάσταση της πανέμορφης παραλίας της πόλης, όπου είναι μεταμορφωμένη σε ένα απέραντο πάρκινγκ, με την υπερυψωμένη πλατεία,που μεταμορφώνεται σε λούνα παρκ το καλοκαίρι με τα αραδιασμένα ηλεκτρικά καλώδια, επικίνδυνα για μικρούς και μεγάλους.
    Και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν την παραλία της πόλης μας ένα απέραντο πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των γραφείων ενοικίασης, της καφετέριας και του μικροκομματισμού…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.