HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕμβολιάστηκαν οι δύο πρώτοι Ελληνες στον Ευαγγελισμό

Εμβολιάστηκαν οι δύο πρώτοι Ελληνες στον Ευαγγελισμό

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ηδη, έκανε το εμβόλιο στις 13:00 η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Στις 13:30 θα το κάνει και ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Μάλιστα η κυρία Καμπισιούλη, σήκωσε τον αντίχειρα υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων για να δείξει ότι όλα πήγαν εντάξει.

«Μεγάλη τιμή για μένα και τον ιατρικό κλάδο»
«Είμαι η πρώτη Ελληνίδα και νοσηλευτήρια, μεγάλη τιμή, τιμάται όλος ο ιατρικός κλάδος αποτελεί μια τιμητική επιλογή και αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας. Ιστορική μέρα, ελπίζω για μια καινούργια σελίδα. Έχουμε πολύ δρόμο αλλά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και πολύ γρήγορα ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας», δήλωσε η κ. Καμπισιούλη λίγα λεπτά αφού έκανε το εμβόλιο.

Εμβολιάστηκε και ο ηλικιωμένος


Ο κ.Γιοβανίδης είναι ο πρώτος άνδρας που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα Φωτογραφία: EUROKINISSI/POOL INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας -«Το μεγαλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη»

Στον Ευαγγελισμό έφτασε λίγο πριν τις 14:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να εμβολιαστεί.

Η πρώτη πολίτης της χώρας, σε μια συμβολική κίνηση, μετέβη στον Ευαγγελισμό όπου, λίγη ώρα αφού εμβολιάστηκαν οι πρώτοι Έλληνες πολίτες, έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε πως «τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Η Ε.Ε. απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης. Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υλοποιήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Εμβολιάστηκε στο «Αττικόν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο πριν τις 14:30 στο Νοσοκομείο Αττικόν για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer/BionTech κατά του κορωνοϊού.

Στην είσοδο τον υποδέχτηκαν ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο, κατά του Covid 19. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό…

Εμβολιάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας -«Ούτε που το κατάλαβα» -Το τέλος θα έρθει όταν εμβολιαστούν οι περισσότεροι

ίγη ώρα μετά τον πρωθυπουργό, το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έκανε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Ο κ. Τσιόδρας, ευγενής και χαμογελαστός πίσω από τη μάσκα του μίλησε με το προσωπικό και δήλωσε «Ούτε που το κατάλαβα σας ευχαριστώ».

Αμέσως μετά ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα την οποία περιμέναμε πολύ καιρό.

«Επιτέλους ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΕ, όπου κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένας πολίτης» τόνισε. Επίσης υπογράμμισε ότι «για την έγκριση του εμβολίου ίσχυσαν κι ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφγές που ισχύουν για τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Εχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε δοκιμές. Θέλω να ελπίζω ότι με τον σταδιακό εμβολιασμό θα μετριαστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία μας».

Για να καταλήξει ο κ. Τσιόδρας: «Δεν είναι το τέλος ακόμη. Το τέλος θα έρθει με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλη της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, μετά τον εμβολιασμό τους

Πηγή: iefimerida.gr





Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: Εφτασαν στην Αθήνα τα εμβόλια -Αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί
Επομενο αρθρο
Ουράνιο τόξο: σύμβολο αισιοδοξίας και ελπίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.