HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕνδοοικογενειακή βία: Καταγγελίες για 26 περιστατικά σε 24 ώρες

Ενδοοικογενειακή βία: Καταγγελίες για 26 περιστατικά σε 24 ώρες

Συγκλονίζουν οι αριθμοί για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα

υγκλονίζουν οι αριθμοί για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα. Το Σάββατο 6 Απριλίου, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της, καταγγέλθηκαν στα Α.Τ. όλης της επικράτειας 26 περιστατικά.

Μόνο στην Πάτρα και στον Πύργο, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων σε τρία διαφορετικά περιστατικά, έπειτα από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι αλληλοκαταγγέλθηκαν για πρόκληση σωματικών βλαβών. Σε ένα δεύτερο περιστατικό, συνελήφθη ένας άνδρας μετά από καταγγελία για απειλές που υπέβαλε η εν διαστάσει σύζυγός του. Η τρίτη περίπτωση αφορά επίσης τη σύλληψη ενός άνδρα, διότι η σύζυγός του, υπέβαλλε καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών, μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα, μία γυναίκα συνελήφθη στη Ζάκυνθο μετά από καταγγελία γειτόνισσας στο «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με την οποία, η κατηγορούμενη κακοποιούσε τα παιδιά της. Ολα ξεκίνησαν όταν ένας 12χρονος, με εκδορές σε σημεία του σώματός του, ζήτησε βοήθεια από τη συγκεκριμένη γυναίκα και ανέφερε ότι η μητέρα του, σχεδόν σε καθημερινή βάση τον χτυπά, όπως επίσης και τον αδερφό του.

Ενα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, επίσης στην πόλη της Πάτρας. Μία έντρομη γυναίκα έβαλε τις φωνές, καθώς ο σύντροφός της την χτυπούσε και την έβριζε. Τελικά η κοπέλα για να ξεφύγει πήδηξε από το παράθυρό του σπιτιού της στο πεζοδρόμιο. Για την υπόθεση, συνελήφθη ένας 41χρονος, ο οποίος, όπως προέκυψε είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους, που του είχαν επιβληθεί με δικαστική απόφαση.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Αιτήματα συνέλευσης κάτοικων στη Λυγιά, με θέμα αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός και αγωγός λυμάτων
Επομενο αρθρο
11ο Πράσινος Ημιμαραθώνιος (Sunset Run ) στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.