HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕνορία Ευαγγελίστριας: Συναντήσεις επικοινωνίας για Γονείς και Νέους Ενήλικες

Ενορία Ευαγγελίστριας: Συναντήσεις επικοινωνίας για Γονείς και Νέους Ενήλικες

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι. Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ)  ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Συναντήσεις Επικοινωνίας για Γονείς και Νέους Ενήλικες

Από την Ενορία Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος Γίνεται γνωστό ότι, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, άρχισαν ξανά την περασμένη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023 οι τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις επικοινωνίας για γονείς και νέους ενήλικες.

Επειδή «και οι γονείς έχουν… ψυχή», η μέριμνα της Εκκλησίας μας δεν αναφέρεται μόνο στα παιδιά, αλλά και στη βάση της αγωγής, στους νέους ενήλικες που αγωνιούν για την προσωπική τους πνευματική καλλιέργεια και την υπεύθυνη εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου.

Οι συναντήσεις αυτές διεξάγονται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ βράδυ στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κεντρική Αγορά της Λευκάδος, με την ευθύνη του Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη.

Προηγείται η ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα στις 8.00 μ.μ. και ακολουθεί παρουσίαση και συζήτηση μεταξύ 8.30 και 9.30 μ.μ.

Την περασμένη χρονιά τα θέματα περιστρέφονταν γύρω από τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας, τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που πηγάζουν από αυτά για την καθημερινή μας πορεία. Φέτος ως θεματικός άξονας επιλέχθηκε το Σύμβολο της Πίστεως και η Ορθόδοξη δογματική παράδοση σε σύγκριση και αναφορά με τις άλλες χριστιανικές ομολογίες, τα διάφορα θρησκεύματα και τα σύγχρονα ρεύματα. 

Πρόκειται για θεματική άκρως ενδιαφέρουσα, την ώρα που ενήλικες και παιδιά κατακλυζόμαστε από ποικιλία τάσεων και ιδεών, οι οποίες βρίσκονται σε αναντιστοιχία ή και αντίθεση με την Ορθόδοξη Πίστη μας και εύκολα αποπροσανατολίζουν από την Αλήθεια του Ευαγγελίου. Η δική μας πνευματική θωράκιση ξεκινάει από την καλή γνώση της δικής μας Πίστης και προεκτείνεται στο διάλογο με την ετερότητα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η πρόσκληση πάντα ανοιχτή.

Πληροφορίες στο τηλ.: 6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης).

(Από το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο 

Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας –Μητροπόλεως Λευκάδος)

Προηγουμενο αρθρο
Προπόνηση με την Κορίνα Πολίτη
Επομενο αρθρο
ΕΚΑΒ: Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.