HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η αποκατάσταση του «Απόλλωνα»

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η αποκατάσταση του «Απόλλωνα»

Με απόφαση του αναπληρωτή  Υπουργού Εσωτερικών  Στέλιου Πέτσα

Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου με τίτλο «Αστική αναζωογόνηση πόλης Λευκάδας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Τίτλος έργου Αστική αναζωογόνηση πόλης Λευκάδας Κύριος του Έργου Δήμος Λευκάδας Ποσό χρηματοδότησης 2.484.819,24 €

Φυσικό Αντικείμενο Έργου Η πράξη «Αστική αναζωογόνηση πόλης Λευκάδας» συνίσταται από τέσσερα (4) υποέργα ως ακολούθως:

– «Αποκατάσταση Δημοτικού Κινηματογράφου Απόλλωνα Λευκάδας» (1.490.000,00 €)

– «Ανάπλαση εντός σχεδίου πόλης Λευκάδας» (978.819,24 €, προεκτίμηση αμοιβής μελέτης) –

-«Συνδέσεις ΟΚΩ» (11.000,00 €)

– «Παροχή Υπηρεσιών υποστήριξης του Δήμου Λευκάδας στη σύνταξη και οργάνωση φακέλου για την υποβολή πρότασης» (5.000,00 €).

Πηγή: https://meganisinews.eu/97429/

Προηγουμενο αρθρο
Απολύθηκαν 7 δικαστές επειδή καθυστερούσαν να εκδώσουν αποφάσεις
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση για τις ώρες κοινού και μηχανικών στην Πολεοδομίας Δήμου Λευκάδας

3 Σχόλια

  1. Μαρία
    4 Μαρτίου 2022 at 23:26 — Απάντηση

    Στον βωμό του θεαθειναι και του φαίνεται,όλοι εντάσσουν έργα που δεν εκτελούνται. Πρέπει να σταματήσουν και οι 3 αυτό το δούλεμα. Με 100.000ε,δήμαρχε ο Απόλλωνας λειτουργεί. Άν όμως το θέλετε

  2. Μeganisinews
    4 Μαρτίου 2022 at 11:09 — Απάντηση

    Όσα ακριβώς ζήτησε για το έργο η δημοτική αρχή. Το καλύτερο όμως δεν το ξέρετε, τα έργα που εντάσσονται στο Αντώνης Τρίτσης , καλύπτονται με δάνεια από το Παρακαταθηκών και Δανείων με ορίζοντα 15ετίας και με εγγύηση τα έσοδα των δήμων που δεσμεύονται γι αυτό το χρονικό διάστημα. Αποπληρώνονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εφόσον υπάρχουν πιστώσεις, εάν δεν υπάρχουν λόγω λχ οικονομικής δυσπραγίας των οικονομικών του κράτους, οι δόσεις εξοφλούνται από τις ΚΑΠ και τα έσοδα των δήμων!
    Η δανειακή σύμβαση υπογράφεται μεταξύ δήμου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και υποχρεωτικά θα περάσει από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου κι εκεί ο καθένας μπορεί να πει τις ενστάσεις του.
    Στα δεκαπέντε χρόνια , υπάρχει και η πιθανότητα κάποιος μελλοντικός δήμαρχος να ξυπνήσει και να ψάχνει λεφτά να πληρώσει τους υπαλλήλους γιατί τα χρήματα στο ταμείο θα έχουν δεσμευθεί για πληρωμή δόσεων.
    Αυτά όμως είναι στα ψιλά γράμματα και στις “παράπλευρες” συνέπειες, για την ώρα χαρείτε κι εσείς με τους πανηγυρισμούς και τις τυμπανοκρουσίες του χορού των εκατομμυρίων που θα κάνουν Λευκάδα και Μεγανήσι ένα απέραντο εργοτάξιο!

  3. τι ναπω
    3 Μαρτίου 2022 at 20:09 — Απάντηση

    Μηπως ειναι πολλα αυτα τα χρηματα για μια αιθουσα κινηματογραφου? Μηπως κατι δεν παει καλα? Μήπως γιεται λάθος στο λογαριασμό?Γιατι αν βλέπουν εργα 50 ατομα επι 150 μερες το χρονο,θα στοιχιζει 200Ε/εισητηριο/ατομο. Για ξαναδείτε το κύριοι που βγαζετε ευκολα τα θριαμβευτικά σας ρεπόρτα. με λιγοτερα δεν γινεται? Γιατι με 1,5 εκατομμυριο, φτιαχνεται μια γειτονια δηλαδη 30 σπίτια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.