HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπιτροπή Επιδημιολόγων: «Οχι» στο καρναβάλι, καμία αλλαγή στα γήπεδα

Επιτροπή Επιδημιολόγων: «Οχι» στο καρναβάλι, καμία αλλαγή στα γήπεδα

Συνεχίζουν να ισχύουν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα και για την επόμενη εβδομάδα. Η μοναδική, πιο ελαστική πρόταση που έκανε η επιτροπή, είναι η αύξηση σε οκτώ άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω εμφανίζονται οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας, σε ότι αφορά τα περιοριστικά μέτρα και την πιθανότητα άρσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, τα μέλη της Επιτροπή Επιδημιολόγων μετά από την πολύωρη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποφάσισαν να εισηγηθούν να μην αρθούν τα μέτρα ούτε για τα γήπεδα αλλά ούτε και για να πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες εισηγούνται στην κυβέρνηση να μην αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα από 10% που είναι σε σήμερα.

Σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις για το καρναβάλι, παρόλο που το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα και με φόντο την Καθαρά Δευτέρα που είναι στις 7 Μαρτίου, οι επιδημιολόγοι δεν συμφωνούν στο να επιτραπούν οι εκδηλώσεις κυρίως λόγω του συνωστισμού που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγείται να μην υπάρχει όριο στους καθήμενους σε τραπέζια στην εστίαση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Νωρίτερα, συζητήθηκε η αύξηση του ορίου από 6 σε 8 άτομα ανά τραπέζι.

 Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης: Ιερά Αγρυπνία Μονή Αγίου Γεωργίου Πισά Μαραντοχωρίου
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στα 19.618 τα νέα κρούσματα - 87 νεκροί -τα κρούσματα στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.