HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπτανησιακή Συνομοσπονδία: Αίτημα παράτασης προθεσμίας για κατάθεση αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών

Επτανησιακή Συνομοσπονδία: Αίτημα παράτασης προθεσμίας για κατάθεση αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών

    ΑΘΗΝΑ 11/3/2022

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ                       
κ.Κ. ΣΚΡΕΚΑ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ       ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Από το τέλος του 2021 έχει δημοσιοποιηθεί η πρόθεση της Κυβέρνησης για την κατάθεση νομοθετικής  ρύθμισης για το ζήτημα των δασωμένων αγρών. Μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία είναι απαραίτητη για την σύνταξη και τεκμηρίωση των αντιρρήσεων και περαιτέρω είναι πιθανόν λόγω της νομοθετικής ρυθμίσεως να μην απαιτείται ούτε η κατάθεση αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη.

Η προθεσμία για την κατάθεση αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών λήγει για την Λευκάδα στις 16 Μαρτίου για την Κεφαλονιά στις15 Μαρτίου για την Ζάκυνθο στις 15 Μαρτίου και για την Κέρκυρα στις 23 Μαρτίου.

Η σύνταξη των αντιρρήσεων είναι  χρονοβόρος, αφού απαιτεί την συνεργασία μηχανικού, δασολόγου και πιθανόν δικηγόρου και για τον λόγο αυτόν ακόμα και αν τώρα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση είναι αδύνατον μέσα στις παραπάνω προθεσμίες που απομένουν να μπορούν  να καταθέσουν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες της περιφέρειας μας τις αντιρρήσεις τους.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να παραταθεί η προθεσμία καταθέσεων αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες της περιφέρειας Ιονίων νήσων για 45 ημέρες από τη λήξη τους, όπως έχει ήδη παραταθεί για την περιφέρεια Κρήτης.

Προηγουμενο αρθρο
Σαν σήμερα πριν από 82 χρόνια, ο Στάλιν μας επιτέθηκε με πρόσχημα «λόγους ασφαλείας»
Επομενο αρθρο
Η Κοινότητα Τσουκαλάδων και η επιτροπή αγώνα διοργανώνουν συζήτηση -ενημέρωση για το θέμα του Κτηματολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.