HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ «ανέμελη» καλοκαιρινή Λευκάδα μπερδεύτηκε στο μέτρημα

Η «ανέμελη» καλοκαιρινή Λευκάδα μπερδεύτηκε στο μέτρημα

Συζητήσεις επί συζητήσεων και μετρήσεις επί μετρήσεων άρχισαν μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας, η οποία μεταφέροντας στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανεβάζει τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λευκάδα σε 14.

Όσοι έχουμε ταξιδέψει έκτος νομού αυτό το καλοκαίρι, διαπιστώνουμε πως στη Λευκάδα δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, στο βαθμό που επιβάλλεται. Κι όμως δεν φαίνεται να γίνεται αντικείμενο συζητήσεων. Αντίθετα ο αριθμός των κρουσμάτων προκάλεσε αναστάτωση.

Από την αρχή η ακολουθούμενη τακτική του κουκουλώματος για να δουλέψουν δήθεν τα μαγαζιά, ήταν και αποδείχτηκε λάθος. Μόνο με μια όσο το δυνατόν πιο «καθαρή» από κορωνοϊό Λευκάδα, θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις. Άρα αυτές, πρέπει να έχουν κύριο μέλημά τους την τήρηση των πρωτοκόλλων για το συμφέρον τους.

Σε μια χώρα που λειτουργεί στο περίπου, για πρώτη φορά, υπάρχουν σαφείς οδηγίες και τακτικές που πρέπει να ακολουθούνται. Κανένας δεν δικαιούται να πει δεν ήξερα. Κι όμως αυτό το καλοκαίρι η Λευκάδα δείχνει πιο… ανέμελη από ποτέ.Η Περιφέρεια μόλις χτες μας ειδοποίησε για ελέγχους και πρόστιμα. Η Αντιπεριφέρεια παίζει το κρυφτούλι και κλείνει το ρήμα «φεύγω» σε όλους τους χρόνους…

Αναφέρει αναγνώστης σε σχόλιό του πολλές πικρές αλήθειες και ερωτήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία από τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Βλέπω ταξιτζήδες να μεταφέρουν κόσμο χωρίς να φορούν μάσκα, επιβάτες ξένοι τουρίστες σε τουριστικά λεωφορεία -και στου ΚΤΕΛ τα λεωφορεία- χωρίς μάσκες. Εργαζόμενοι σε υγειονομικής φύσης επιχειρήσεις, χωρίς μάσκες ή φοράνε εκείνη την παπαριά προσωπίδα στο πηγούνι. (Σε resort στην Ελβετία, όσοι την φορούσαν κόλλησαν τους άλλους εργαζόμενους, με κανονικές μάσκες δεν κόλλησε κανένας τους).

Ιχνηλάτηση έγινε στα κρούσματα; Η επιχείρηση που δούλευε η γυναίκα έκλεισε για απολύμανση; Οι άλλοι εργαζόμενοι, που είναι οι επαφές της, ελέγχθηκαν, μπήκαν σε καραντίνα; Οι πελάτες της επιχείρησης ενημερώθηκαν; (Σε όσους είναι δυνατόν, π.χ. εάν κάποιος πλήρωσε με κάρτα στο μαγαζί, ξέρουν ποιος είναι).
Αυτά είναι που πρέπει να μας απασχολούν. Τι σημασία έχει αν είναι 8 ή 11 ή 14 ή περισσότερα κρούσματα.
Δεν παίζουμε την κολοκυθιά εδώ πέρα.
Να προστατευθεί το σύνολο του πληθυσμού από την διάδοση – διασπορά του ιού πρέπει να μας ενδιαφέρει και όχι ποιος ξέρει μέτρημα.»

Προηγουμενο αρθρο
Φρεσκοβαμμένη, σενιαρισμένη, μπαμπινάτη μας γύρισε
Επομενο αρθρο
Διακοπή νερού, αύριο Τετάρτη το πρωί, στην πόλη της Λευκάδας