HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ γιορτή των 40 χρόνων  της  Αγιομαυρίτικης Παρέας

Η γιορτή των 40 χρόνων  της  Αγιομαυρίτικης Παρέας

Σαράντα χρόνια Αγιομαυρίτικη Παρέα, μια παρέα που αντέχει στο χρόνο, μια παρέα θρύλος για την Λευκάδα που με τις μουσικές της μας υπενθυμίζει ότι είναι και εδώ επτάνησα.

Η Αγιομαυρίτικη παρέα ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα ανθρώ­πων που αγαπούσαν την Επτανη­σιακή μουσική, το μουσικό είδος της καντάδας με σκοπό τα ακού­σματα αυτά να έχουν το πρώτο λόγο στη μουσική του νησιού μας, να διασωθούν και να δώσουν την σκυτάλη σε νέους ανθρώπους να συνεχίσουν αυτό το έργο.

 Πέρασαν σαράντα χρόνια η Παρέα μεγάλωσε εμπλουτίστηκε με νέο δυναμικό με νέα παιδιά και συνεχίζει αυτή την διαδρομή. Στο ρεπερτόριο των Κανταδόρων της Νέας Χορωδίας συγκαταλέγο­νται τραγούδια Επτανησίων μου­σικών αλλά και πολλά δικών μας σημαντικών Λευκαδίων ποιητών και συνθετών.

Σε αυτά τα σαράντα χρόνια διαδρομής έχει συμμετάσχει σε άπειρες εκδηλώσεις στη Λευκάδα, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, επίσης έχει λάβει μέ­ρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που αφορούν τον μουσικό πολιτισμό του νησιού μας και των Επτανήσων γενικότερα.

Ας γιορτάσουμε μαζί της την Κυριακή 3/9/23  στο κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός τα σαράντα της χρόνια μαζί με τους εκλεκτούς της καλεσμένους τους τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος και τους κανταδόρους της Νέας Χορωδίας και ας της ευχηθούμε να μας τραγουδάει για πολλά χρόνια ακόμη.

Προηγουμενο αρθρο
Η ΠΑΕ Α.Ο Τηλυκράτης  ανανεώνει της συνεργασίας της με τον προπονητή, Ανδρέα Παντζιαρά
Επομενο αρθρο
Νέοι υποψήφιοι Λευκάδας με τον συνδυασμό «Ιόνια Εποχή» του Γιάννη Τρεπεκλή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.