HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗ εκδίκηση του εξόριστου Βαλαωρίτη

Η εκδίκηση του εξόριστου Βαλαωρίτη

Δεν φτάνει που με «το έτσι θέλω» κατέστρεψαν το μνημείο του Βαλαωρίτη, αμόρφωτοι, ανιστόρητοι και επικίνδυνοι, αποφάσισαν να τοποθετήσουν υπόγειους κάδους απορριμμάτων στην υπό ανάπλαση πλατεία της παραλίας  στη θέση που βρίσκονταν το μνημείο. Ούτε έναν ούτε δυο, αλλά τρεις! 

Σε μια πλατεία που θα έπρεπε να τοποθετηθούν όμορφα καλαθάκια, οι δικοί μας αποφάσισαν να τοποθετήσουν τεράστιους υπόγειους κάδους, για άλλους σκοπούς προφανώς και όχι για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πλατείας. Οι υπόγειοι κάδοι, ούτε απευθύνονται αλλά ούτε χρησιμοποιούνται από επισκέπτες  -περιπατητές μιας πλατείας, που θέλουν να ξεφορτωθούν ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού ή ένα πλαστικό ποτήρι καφέ.

Οι ανιστόρητοι δεν γνώριζαν πως η πλατεία δημιουργήθηκε  από προσχώσεις και από κάτω βρίσκεται θάλασσα. Τους το είχαμε γράψει αλλά ούτε να διαβάζουν ξέρουν. Δες εδώ:

Έτσι ο εξόριστος ποιητής τους εκδικήθηκε, στη θέση που έσκαψαν, έκανε την εμφάνιση της η θάλασσα.

Προηγουμενο αρθρο
Σύλληψη κυβερνήτη επιβατικού τουριστικού σκάφους στο Νυδρί
Επομενο αρθρο
Θερινό σινεμά: Αστερίξ και Οβελίξ στο δρόμο για την Κίνα

4 Σχόλια

  1. Άγγελος Σταγιανος
    12 Ιουνίου 2023 at 08:40 — Απάντηση

    Φίλε μου, φιλη μου (;) LIEDEL… Η αντιδραση, για την αντιδραση και για να πεις κατι…. και βεβαια πισω από την ανωνυμία. Μου θυμίζεις εκεινον, μερικα χρονια πριν, που ολοι κοιταζαμε το Καθισμα κι εκεινος εβλεπε τους Μυλους…

  2. Γαζής Σπυρος
    11 Ιουνίου 2023 at 22:03 — Απάντηση

    Το άγαλμα του Βαλαωρίτη πρέπει να τοποθετηθεί στην παραλία του Νυδριου απέναντι από την Μαδουρή μόνο έτσι θα ηρεμήσει η ψυχή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη

  3. επισκεπτης
    11 Ιουνίου 2023 at 15:05 — Απάντηση

    Επειδή δεν αναθεματίζουμε αλλά τελικά νικάμε(οι κάδοι δεν θα μπούν!!) αν εμείς οι αγραμματοι δεν ξερουμε ποίηση, έχουμε σεβασμό σ αυτά που βρήκαμε. Σεβόμαστε κάθε τι που άφησαν οι παλιότεροι. Εδω έχουμε να κάνουμε με ισοπεδοτές των πάντων. Υποστηρικτές στην ισοπέδωση υπάρχουν και θα υπάρχουν . Λαικοί και ..κληρικοί!! Εμείς θα αντιστεκόμαστε… ()

  4. LIEDDEL
    10 Ιουνίου 2023 at 17:33 — Απάντηση

    Κύριοι, ας είμαστε ειλικρινείς!!! Ναι ο Δήμαρχος και οι εκάστοτε Δήμαρχοι είναι “αγράμματοι” και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία! Όχι όμως ότι η Λευκάδα είναι “νησί των ποιητών”! Σιγά την ποίηση που διαβάζουμε!! Δεν ήρθαν απ’ το σπίτι τους οι Δήμαρχοι. Κάποιοι χιλιάδες τους ψήφισαν και θα τους ΞΑΝΑΦΗΦΙΣΟΥΝ! Και τι πιο φυσικό? “Αγράμματοι” άνθρωποι βγάζουν “αγράμματους” Δημάρχους! Αυτούς που τους μοιάζουν αυτούς θέλουν!! Τα υπόλοιπα (κλάματα, αναθέματα, σιχτιρίσματα κλπ) γιατί οι Δήμαρχοι περιφρονούν τους “μεγάλους ποιητές μας” (που εμείς τους ξέρουμε απέξω κι ανακατωτά!!!) είναι για γέλια και για…κλάμματα!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.