HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ εναπόθεση και η… διαλογή

Η εναπόθεση και η… διαλογή

Μέρος ή το σύνολο από τα μπάζα που συγκεντρώνονται από τον καθαρισμό της περιοχής που πλήγηκε από την πυρκαγιά της Δευτέρας, εναποτίθεται δίπλα από το Διοικητήριο, μπροστά από τα Σχολεία στις Αλυκές.

DSCN9897

DSCN9898

Σ’ αυτό το σημείο υπήρχαν μεγάλες ποσότητες από χώμα που χρησιμοποιούνται στις κατασβέσεις των πυρκαγιών της χωματερής. Δεν νομίζουμε πως είναι το ιδανικότερο σημείο στη φάτσα του νησιού και μπροστά από τα Σχολεία να τοποθετούνται μπάζα από αποκαΐδια.

DSCN9899

Πάντως αμέσως μετά την εναπόθεση όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες γίνεται ταχύτατη … διαλογή.

DSCN9901

Να αναφέρουμε με την ευκαιρία, άποψη που ακούσαμε τελευταία και μας φάνηκε λογική. Όλα αυτά τα «χώματα» που υπήρχαν στις εκτάσεις πίσω από τα σχολεία και δίπλα το Διοικητήριο και χρησιμοποιήθηκαν για κατάσβεση των πυρκαγιών της χωματερής δεν είναι… κανονικό χώμα. Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι στην περιοχή είχαν εναποτεθεί μεγάλες ποσότητες λάσπης και μούτελης. Ως εκ τούτου και λόγω της σύστασης και επειδή περιείχε ρίζες και ξύλα δεν είναι το καταλληλότερο υλικό για κατάσβεση. Ελπίζουμε να μην υπάρξει νέα πυρκαγιά στη χωματερή. Αλλά αν ξανασυμβεί μήπως οι αρμόδιοι να είναι προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν στην κατάσβεση αμμοχάλικο 3Α.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας για την Πυρκαγιά
Επομενο αρθρο
Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ για τη φωτιά στη Λευκάδα της 8ης Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.