HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Λιλή Ν. Καραβία δεν θα είναι  υποψήφια για δήμαρχος

Η Λιλή Ν. Καραβία δεν θα είναι  υποψήφια για δήμαρχος

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια για δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές.

Όπως είχα πει και πριν τα Χριστούγεννα οι Εθνικές Εκλογές θα καθόριζαν τις αυτοδιοικητικές  εκλογές και έτσι πράγματι έγινε.

Ο χώρος στον οποίο ανήκω το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων ν’ αναδείξει  δήμαρχο, επίσης είναι απόλυτα διασπασμένος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, με το αποτέλεσμα των εκλογών (κάτι που κανείς δεν περίμενε), την παραίτηση του Αλέξη  Τσίπρα  ,αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές που ακολουθούν,  έχει μπει σε μια κατάσταση που δεν δίνει την δυνατότητα συνεργασιών (εδώ στη Λευκάδα), αλλά και ξανά η ίδια πρόταση για την αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να έχει προοπτική κατά την γνώμη μου.

Στη ΝΔ τώρα , με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των Εθνικών Εκλογών ,το μεγαλύτερο μέρος του συσπειρώθηκε γύρω από την υποψηφιότητα του Ξενοφώντα Βεργίνη , όπως είναι φυσικό, ως η μοναδική κομματική υποψηφιότητα.

Βεβαίως υπάρχει και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό συσπειρωμένο γύρω από την παρούσα δημοτική αρχή  εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου για άλλους λόγους.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό που ήθελα να κάνω ,ένα δηλαδή ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ώστε να έχει προσδοκία νίκης δεν μπόρεσε να προχωρήσει. Πρέπει να αναφέρω ότι και ένα ποιοτικό ψηφοδέλτιο είναι δύσκολο να δομηθεί. Οι σοβαροί άνθρωποι έχουν απογοητευθεί και δεν ασχολούνται.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που με στήριξαν σ’ αυτή την προσπάθεια και πίστεψαν σε μένα και την υποψηφιότητά μου και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον απλό κόσμο που ακόμη και τώρα με πιέζει να μην σταματήσω και να προχωρήσω.

Τους ευχαριστώ και εύχομαι να μην στηρίξουν αποτυχημένους δημάρχους.

Εγώ δεν θα είμαι υποψήφια σε κανένα ψηφοδέλτιο παρ’ όλες τις προτάσεις που μου έχουν γίνει.

Θα στηρίξω όμως μια καινούργια προσπάθεια, μια καινούργια πρόταση για τον Δήμο Λευκάδας

Μια πρόταση που ελπίζω να τιμά και να σέβεται την ιστορία και την μνήμη του τόπου, να προσπαθεί για μια βιώσιμη ανάπτυξη σεβόμενη το περιβάλλον αλλά και τον ντόπιο πληθυσμό. Θα στηρίξω μια νέα δημοτική αρχή που ελπίζω να σταματήσει αυτή την ανεξέλεγκτη  παραγωγή  κακών μελετών και έργων μόνο και μόνο για να απορροφηθούν τα διάφορα «εκατομμύρια» που έρχονται στη Λευκάδα, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς σωστές μελέτες, ούτε ένα έργο σωστό δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ελπίζω η νέα δημοτική αρχή ν’ ασχοληθεί σοβαρά με τους βιολογικούς καθαρισμούς κυρίως της Λευκάδας και του Νυδριού ,με σωστή οδοποιία , με αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων  που σέβονται τον πολίτη, με το έργο του Τουριστικού Περιπτέρου στο Κάστρο, με το έργο του Άη Γιάννη ,με χώρους στάθμευσης, να συνεργαστεί σωστά για την υποθαλάσσια. 

Επίσης ν’ ασχοληθεί σοβαρά με την καθημερινότητα των πολιτών όλου του Δήμου, με την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και με την σωστή σήμανση που είναι ανύπαρκτη σε όλο τον Δήμο. Επίσης να συνεργαστεί απόλυτα με την Περιφέρεια.

Αυτά…..

Εύχομαι σε όλες και όλους καλό καλοκαίρι και …καλές  θάλασσες.

Λιλή Ν. Καραβία

Αρχιτέκτονας  μηχανικός

Προηγουμενο αρθρο
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά μεταξύ Αγίου Νικήτα και Δρυμώνα
Επομενο αρθρο
Τα 20 νησιά που ξεχωρίζει για φέτος το καλοκαίρι η Daily Telegraph

2 Σχόλια

  1. Κεντροαριστερός
    16 Ιουλίου 2023 at 19:13 — Απάντηση

    Η Λευκάδα αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα που την τελευταία δεκαετία ο αγροίκος πλούτος & η ιδιοτέλεια επελαύνουν. Όλο το σύστημα έχει στραφεί στο πως θα αποκομίσει περισσότερα από τη χίμαιρα της τουριστικής ανάπτυξης. Οι υποδομές (ύδρευση, άρδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα, ηλεκτρισμός, αυτοκίνηση) δεν αντέχουν την αυξανόμενη ζήτηση & κατανάλωση.

    Η ανεξέλεγκτη & άναρχη ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον οδηγεί στην υποβάθμισή του κι εν τέλει στην οριστική αλλοίωσή του. Το νησί κατέχει το μεγαλύτερο ρυθμό έκδοσης οικοδομικών αδειών πανελλαδικά. Ποια βιώσιμη ανάπτυξη? Ο Άη Γιάννης δείχνει το μέλλον. Η παραλία αποκομμένη από τη μεταφορά χερσογενούς υλικού από το υδρογραφικό δίκτυο λόγω “τουριστικής αξιοποίησης” (ασφαλτοστρωμένος δρόμος, εστίαση κλπ) διαβρώθηκε από την κυματική ενέργεια (αρνητικό ισοζύγιο). Οι επιχειρηματίες στο Κάθισμα δεν μπορούν να δουν την καταστροφή που (τους) έρχεται. Ήδη χάνονται τα Πευκούλια. Στις νότιες παραλίες η μορφολογία των πρανών δεν επιτρέπει την “αξιοποίηση” και οι κατολισθήσεις τις σώζουν. Στο υπόλοιπο νησί, όπως και στο θαλάσσιο χώρο, τα οικοσυστήματα (λιμνοθάλασσα, ρέματα, δάση) δέχονται πιέσεις. Χθες σαββατόβραδο εν μέσω καύσωνα σε δασική περιοχή εκτοξεύθηκε φωτοβολίδα!!! Διάσπαρτες οι βίλες στην περιοχή. Όπως σε όλο το νησί. Σε βουνά, πλαγιές, παραλίες. Ο τριτογενής τομέας ανάπτυξης (υπηρεσίες) αναπτύσσεται εις βάρος του πρωτογενούς (φυσικοί πόροι) & δευτερογενούς (βιομηχανίες / βιοτεχνίες).

    Ποιος/α έχει το πολιτικό κεφάλαιο να “εκλογικεύσει” πανελλαδικά & τοπικά τα οικονομικά συμφέροντα που συγκρούονται για (κάμποσο είναι η αλήθεια) παραδάκι (βλέπε επίσης πρόσφατα περιστατικά στη Ρόδο). Μπλέκεις με το… ψωμάκι του άλλου? Η νεολαία απέχει, επιστήμονες & μηχανικοί φεύγουν στο εξωτερικό. Ο πολιτισμός περιορίζεται στην εγωπαθή κουλτούρα του lifestyle των social media.

    Game Over?

  2. Αλικη
    16 Ιουλίου 2023 at 13:51 — Απάντηση

    Ξεκάθαρες γυναικίες κουβέντες, μεστές και πολιτισμένες. ΟΧΙ λοιπόν σε αναποτελεσματικούς και φανδαρώνους. Δείχνει τον δρόμο!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.