HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Μετωπική Δράση Λευκάδας για την Γενική Συνέλευση του ΤΑΟΛ

Η Μετωπική Δράση Λευκάδας για την Γενική Συνέλευση του ΤΑΟΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η συνέλευση του ΤΑΟΛ,  μια συνέλευση παρωδία από όποια πλευρά και να το δει κανείς σε μια αχανή αίθουσα χωρίς μικρόφωνο…

Η εκλογή του προεδρείου έγινε με ανάταση χεριών χωρίς προηγουμένως να διαβαστεί κατάλογος παρόντων μελών, αφού ο πρόεδρος αρνούνταν κάτι τέτοιο και με αυταρχισμό προσπαθούσε να επιβάλει την άποψή του.

Μέχρι και την αστυνομία κάλεσε!! θυμίζοντας τις πιο μαύρες περιόδους του παρελθόντος.

Βασική επιδίωξη της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΤΑΟΛ ήταν μέσα από μία τέτοια συνέλευση χωρίς αρχές, να εξασφαλίσει ασυλία για τις αποφάσεις του ξεπουλήματος της περιουσίας του  και του οινοποιείου στο Κάστρο, χωρίς συζήτηση από τα μέλη.

Όποιοι επιμένουν στη λογική του ξεπουλήματος της περιουσίας της Ένωσης, στην ουσία βάζουν την ταφόπλακα  της.

Η μόνη λύση είναι η απόφαση διαγραφής των χρεών του συνεταιρισμού όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις με διάφορες εταιρείες πχ  AEGEAN και με επανασχεδιασμό στη βάση της αγροτικής παραγωγής αξιοποιώντας και τα έσοδα από διάφορους άλλες δραστηριότητες πχ ξενοδοχείο, με σκοπό να παραμείνει η Ένωση εργαλείο στα χέρια των αγροτών. 

Όσον αφορά το οινοποιείο στο Κάστρο καλούμε το λαό της Λευκάδας σε ανυποχώρητο αγώνα κατά του ξεπουλήματος. 

Η περιοχή δόθηκε στο ΤΑΟΛ από το κράτος για να βοηθηθούν οι σταφυλοπαραγωγοί της Λευκάδας το 1947 και δεν έχει το δικαίωμα καμιά Διοίκηση να την πουλήσει. Επι πλέον η περιοχή βρίσκεται σε αδόμητη ζώνη Α και στην ευρύτερη αρχαιολογική περιοχή του Κάστρου. Πωλητής και αγοραστής σίγουρα το γνωρίζουν, επομένως με ποιες πλάτες προχωρούν; 

Ο Δήμος και η Περιφέρεια το ξέρουν, γιατί δεν αντιδρούν;  

Καλούμε  το Δήμο Λευκάδας να εξασφαλίσει κονδύλια από τα υπουργεία πολιτισμού και αγροτικής ανάπτυξης για να περάσει η περιοχή του οινοποιείου στα χέρια του Δήμου και να το λειτουργήσει για τις ανάγκες των πολιτών της Λευκάδας και των επισκεπτών της.

Προηγουμενο αρθρο
Ξεκίνησε ο «πόλεμος» για το μπλε τιμολόγιο ρεύματος
Επομενο αρθρο
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Επτανησιακή Συνομοσπονδία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.