HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗ φετινή δημιουργία του Πάνου Φέξη

Η φετινή δημιουργία του Πάνου Φέξη

Τα τελευταία χρόνια κάθε τέτοια μέρα ο Πάνος Φέξης δίνει το συναισθηματικό και αισθητικό στίγμα του με αφορμή τη θρησκευτικότητα της ημέρας αλλά κυρίως, τις καλλιτεχνικές   ευαισθησίες του ίδιου.

Θυμίζουμε τις παρεμβάσεις του Πάνου: το  2018 με αφορμή τα θύματα από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι της Αττικής, δημιούργησε γλυπτά με θαλασσόξυλα τα οποία τοποθέτησε στη λιμνοθάλασσα κάτω από το Κάστρο του Γρίβα. «Η Συγγνώμη των Αγγέλων. Ένα μοναδικό αφιέρωμα σ’ εκείνους που κάηκαν στο Μάτι».

Το 2020 με αφορμή την πανδημία η δημιουργία του ήταν αφιερωμένη στους γιατρούς του κόσμου.

Το 2022 με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανίας δημιούργησε το θέμα του στο Ιβάρι, ο σταυρός και κίτρινες γαζίες από τον δρόμο της Γύρας.

Φέτος το θέμα του Πάνου είναι αφιερωμένο στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και στις ζωές που χάθηκαν.

Με κυρίαρχο υλικό τα θαλασσόξυλα κατασκεύασε έναν «επιτάφιο» στολισμένο με κρίνους και γλιτσίνια και τριγύρω «φύτεψε» ασφόδελους, (σπερδούκλια). Ο «Επιτάφιος» τοποθετήθηκε  με την δύση του ήλιου και φωτίστηκε στον πεζόδρομο περιπάτου απέναντι από την Άγγελου Σικελιανού

 Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τους  ασφόδελους σύμβολο πένθους και  τροφή των νεκρών, καθώς πίστευαν ότι υπήρχε στον κάτω κόσμο ένα μεγάλο λιβάδι με ασφοδέλους.

Προηγουμενο αρθρο
Πέθανε η γυναίκα που έκανε μόδα τη μίνι φούστα -Η θρυλική Βρετανίδα Μέρι Κουάντ
Επομενο αρθρο
Δυο συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.