HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΙστορική μέρα για τη Δόξα Λευκάδας – Επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 84-78 [Φωτό + βίντεο]

Ιστορική μέρα για τη Δόξα Λευκάδας – Επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 84-78 [Φωτό + βίντεο]

Εκπληκτική η νεοφώτιστη στην Α1 κατηγορία ανδρών Δόξα Λευκάδας, κατατρόπωσε σήμερα Σάββατο (8/10) τον φημισμένο ΠΑΟΚ, ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Λευκάδας.

Σε ένα γήπεδο διαφορετικό, μετά τις πολύ καλές διορθωτικές επεμβάσεις διαμόρφωσης που έγιναν και μπροστά σ’ ένα εκπληκτικό και ενθουσιώδες κοινό, που δεν σταμάτησε στιγμή να ενισχύει τους παίχτες, η τοπική ομάδα πέτυχε κάτι που πριν τον αγώνα έμοιαζε αδύνατο.

Αν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά η ομάδα της Δόξας φτιάχτηκε τις τελευταίες 10-15 μέρες, λόγω της καθυστερημένης απόφασης της ομοσπονδίας για την συμμετοχή της στην Αι κατηγορία, η σημερινή νίκη είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Επίσης στο σημερινό αγώνα συνέβη και το εξής: «ο μαθητής», ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος προπονητής της Δόξας Χάρης Μαρκόπουλος, νίκησε τον «δάσκαλο» και πολύπειρο πατέρα του Σούλη Μαρκόπουλο, προπονητή επί χρόνια του ΠΑΟΚ.

Η Δόξα ξεκίνησε τον αγώνα προηγούμενη με 2-0 πετυχαίνοντας έτσι τους πρώτους της και ιστορικούς ποντους στην Α1. Παρότι νεοφώτιστη στα σαλόνια της Α1 κατηγορίας, αντιμετώπισε τον μεγάλο αντίπαλο στα ίσια και από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα. Οι παίχτες έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, κλείνοντας τους διαδρόμους, ελέγχοντας τα ριμπάουντ στα άστοχα σουτ των αντιπάλων από μέση και μακρινή απόσταση, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν καλές, γρήγορες και εύστοχες επιθέσεις. Διατήρησαν την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. (σε κάποια σημεία του 3ου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους).

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε προς το τέλος του αγώνα, εκμεταλλευόμενος ένα τετράλεπτο «αφλογιστίας» της Δόξας και μειώνοντας σιγά σιγά τη διαφορά, κατάφερε 50΄΄ πριν τη λήξη να ισοφαρίσει 78-78. Στην επίθεση που ακλούθησε ο Δημήτρης Τσαλδάρης με ένα εκπληκτικό τρίποντο ανέβασε το σκορ σε 81-78, 33΄΄ πριν το τέλος. Με ανεβασμένο το ηθικό και μετά από δυο εκπληκτικές άμυνες το σκορ διαμορφώθηκε με βολές σε 84-78.

Δεκάλεπτα: 30-21, 45-38, 62-54, 84-78.

Δόξα Λευκάδας: (Χάρης Μαρκόπουλος)
Τριαντ. Πεταλωτής 16, Σάννον Σκότ , Γιάννης Δεμερτζής 6, Γιώργος Γεωργάκης 10, Χρήστος Ταπούτος 9, Μέλσαμ Μπασάμπε 9, Ντάβιντ Ντομπλάς 3, Τζάστιν Ρόμπινσον 11, Θεόφιλος Ροντογιάννης, Θεόδωρος Ιωακειμίδης, Ντέσμιν Γουέλς 25.

Προηγουμενο αρθρο
Αγνοείται σκάφος με 130 πρόσφυγες στο Ιόνιο
Επομενο αρθρο
Η Γαληνότητα ενός Μοναστηριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.