HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΚάλαμος και Καστός: Ήλιος, θάλασσα, ηρεμία – Νησιά για απομόνωση

Κάλαμος και Καστός: Ήλιος, θάλασσα, ηρεμία – Νησιά για απομόνωση

Νησιά για Απομόνωση: Η μαγεία των καλοκαιρινών διακοπών είναι να ανακαλύπτεις και καινούργιους μικρούς παραδείσους. Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά και πολυδιαφημισμένα ελληνικά νησιά και το μόνο που αναζητάς για το φετινό καλοκαίρι στις διακοπές σου είναι το τρίπτυχο ήλιος-θάλασσα-ηρεμία, τότε έχουμε τους ιδανικούς προορισμούς για σένα. Αυτά τα μικροσκοπικά νησιά-καταφύγια θα σου προσφέρουν τις πιο ουσιαστικές απολαύσεις στο πιο απλό περιτύλιγμα. Εκεί δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο πέρα από ένα μαγιό.

Κάλαμος, Ιόνιο

Ο Κάλαμος είναι μικρό νησί ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, που ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα νησάκια της περιοχής. Είναι κυρίως ορεινό (η κορυφή του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ.) και διαθέτει ξεχωριστή φύση, ατμόσφαιρα άλλης εποχής και μικρές παραλίες με λευκά βότσαλο και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Η μυρωδιά πεύκου και αλμύρας είναι παντού στην ατμόσφαιρα. Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια και μιλήστε με τους ντόπιους για τη ζωή στο νησί. Περπατήστε μέχρι την Επισκοπή μέσα από ένα ανέγγιχτο τοπίο. Από τον Κάλαμο με ποδήλατο μπορείτε να επισκεφτείτε το νότιο άκρο του νησιού, τον εγκαταλελειμμένο οικισμό στο Κεφάλι. Εκεί θα δείτε ερειπωμένα σπίτια, παλιά ελαιοτριβεία, πέτρινα αλώνια και μισογκρεμισμένους ανεμόμυλους που στέκουν ακόμα, σαν ο χρόνος να σταμάτησε ξαφνικά.

Καστός, Ιόνιο

Η μικρότερη κατοικίσιμη νησίδα των Επτανήσων βρίσκεται απέναντι από τη δυτική ακτή της Αιτωλοακαρνανίας, νοτιοανατολικά της Λευκάδας και νότια του Καλάμου. Χαμηλοί λόφοι, δαντελωτές ακτές και ελιές συνθέτουν το σκηνικό. Ο μοναδικός οικισμός με τα πέτρινα σπίτια και τις ταβέρνες είναι χτισμένος γύρω από το λιμάνι. Οι παραλίες του νησιού είναι τα Αμπελάκια, το Φύκι, το Βάλι, η Κοιλάδα, ο Άγιος Αιμιλιανός (όπου βρίσκεται η Φωκότρυπα, μια μικρή σπηλιά με βάθος 30 μέτρα και αμμουδιά στο εσωτερικό της), η Λίμνη, το Καμίνι και το Βρισίδι στα ανατολικά, που είναι προσβάσιμες και από την ξηρά.

Πηγή: https://www.i-diakopes.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήρια επιστολή ΚΤΕΛ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τα στοιχεία του δημάρχου για την καθαρή πόλη είναι μάλλον ετεροχρονισμένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.