HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα Εργατικού Κέντρου σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 18-10

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 18-10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΤΡΙΤΗ 18/10 16:00

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ «NOTION ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.»

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

H εταιρία «Notion Aνάπτυξη Ακινήτων Α.Ε.» που θέλει την περιοχή του Κάστρου, ως πεδίο νέας κερδοφορίας για να αυγατίσει τα κέρδη της, προέβη σε διάφορες διοικητικές ενέργειες ενάντια στο Δήμο Λευκάδας και σε νομικές ενάντια σε φυσικά πρόσωπα που έχουν εκφραστεί δημοσίως ενάντια στην επένδυση ζητώντας υπέρογκα ποσά αποζημιώσεων. Η εταιρία έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας μεγάλες αποζημιώσεις από την κ. Όπη Γεωργίου και την κ. Ελένη Κατωπόδη. Η εταιρία, επί της ουσίας, επιχειρεί να φοβίσει και να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε θελήσει να αντιταχθεί στα επιχειρηματικά σχέδια της.

Η «συνταγματική δημοκρατία» και ελευθερία υπάρχει για την διασφάλιση της προστασίας του κεφαλαίου και σταματάει να υφίσταται όταν αφορά δικαιώματα του λαού (εργασιακά δικαιώματα, προστασία πρώτης κατοικίας κλπ.).

Για το Εργατικό Κέντρο, όπως είναι αδιαπραγμάτευτος ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, έτσι είναι αδιαπραγμάτευτη και η προστασία της περιοχής του Κάστρου από την ιδιωτικοποίηση, μιας περιοχής ζωτικής σημασίας για την ιστορία του τόπου και την αναψυχή των εργαζόμενων, του λευκαδίτικου λαού.

Η στήριξη του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής του Κάστρου είναι η καλύτερη συμπαράσταση στις συμπολίτισσές μας που για αυτό το λόγο σέρνονται στα δικαστήρια από την εταιρεία. 

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του την Τρίτη 18-10 να πάρει απόφαση για:

  1. Καταδίκη της πρακτικής της εταιρείας «Notion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» που έχει σκοπό να εκφοβίσει με νομικές ενέργειες, όσους εκφράζονται ενάντια στην επένδυσή της. Ο Δήμος Λευκάδας να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό όσων κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των λαϊκών συμφερόντων.
  2. Το σταμάτημα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης καθώς και για την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου με σκοπό την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών σε αναψυχή, την προστασία και ανάδειξη της αρχαιολογικής φυσιογνωμίας της περιοχής, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, διεκδικώντας χρηματοδότηση από το κράτος. Η όποια λειτουργία των υποδομών να γίνει με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ!

14-10-22

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Videos: Κανταδόροι Νέας Χορωδίας και Αγιομαυρίτικη Παρέα
Επομενο αρθρο
Ρωγμές στο χρόνο, του Γιώργου Φερεντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.