HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα σε πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο για το Κάστρο

Κάλεσμα σε πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο για το Κάστρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 7:00μμ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής του Κάστρου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο αυριανό συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής  του Κάστρου και ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους του νοσοκομείου στην κινητοποίηση. Ο λαός της Λευκάδας με τους συνεχείς αγώνες του, «στρίμωξε» τόσο την εταιρεία που  ενδιαφέρεται να επενδύσει στην περιοχή του Κάστρου όσο και τη δημοτική αρχή αλλά και αυτές τις  δημοτικές παρατάξεις που λειτουργούν ως «μεντεσές» υλοποίησης μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, στο  όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης για όλους» , που υποθηκεύει όμως, τη δημόσια περιουσία και ωφελεί  μόνο, τα κέρδη των «επενδυτών»! 

Η καλύτερη ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας των  συναδελφισσών μας που «τόλμησαν» να υπερασπιστούν και να εκφράσουν ελεύθερα και άφοβα  την θέση και την άποψή τους με βάση τις επιστημονικές τους γνώσεις, ΕΙΝΑΙ η μαζική συμμετοχή  στο αυριανό συλλαλητήριο κάθε εργαζόμενου και συμπολίτη μας που ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ να στέκεται  προσοχή στα «θέλω» των μεγάλων επιχειρήσεων και που ΕΠΙΘΥΜΕΙ μία δημοτική αρχή και ένα δημοτικό  συμβούλιο που θα είναι ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ και θα ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ τα συμφέροντα των εργαζομένων και  του λαού της Λευκάδας. 

Έχουν τεράστια ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις που φρόντισαν μέσα από σωρεία αντιλαϊκών  νομοθετημάτων να ενισχύσουν το νομικό οπλοστάσιο για να διευκολυνθούν οι «επενδύσεις» των  μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό άλλωστε τη γνωρίζει πολύ καλά  το εργατικό κίνημα μιας και την βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς καθημερινά, όπου η  «δημοκρατία» και η «ελευθερία έκφρασης» φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του αστικού κράτους. 

Ο λαός της Λευκάδας σύσσωμα ΑΠΑΙΤΕΙ : 

➢ Καμία ιδιωτικοποίηση στην περιοχή του Κάστρου. 

➢ Να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί εμπορευματοποίησης της περιοχής και της παραλίας. ➢ Να διεκδικηθεί από το Δήμο κρατική χρηματοδότηση για την ανάπλαση της περιοχής του Κάστρου  προς όφελος του λαού και αξιοποίηση του παλιού οινοποιείου του ΤΑΟΛ ως πολιτιστικός χώρος  αναδεικνύοντας την ιστορικότητα του αγροτικού κινήματος και της τοπικής παραγωγικής  δραστηριότητας του νησιού. 

➢ Ελεύθερες παραλίες για όλο το λαό και τους εργαζόμενους. 

Το Δ.Σ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 19:00 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

H εταιρία «Notion Aνάπτυξη Ακινήτων Α.Ε.» που θέλει την περιοχή του Κάστρου, ως πεδίο νέας κερδοφορίας για να αυγατίσει τα κέρδη της, προέβη σε διάφορες διοικητικές ενέργειες ενάντια στο Δήμο Λευκάδας και σε νομικές ενάντια σε φυσικά πρόσωπα που έχουν εκφραστεί δημοσίως ενάντια στην επένδυση ζητώντας υπέρογκα ποσά αποζημιώσεων. Η εταιρία, επί της ουσίας, επιχειρεί να φοβίσει και να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε θελήσει να αντιταχθεί στα επιχειρηματικά σχέδια της. 

Για το εργατικό κίνημα τέτοιες πρακτικές είναι γνωστές. Είναι πολλά τα παραδείγματα, όπου συνδικαλιστές και σωματεία βρέθηκαν υπόλογοι νομικά, γιατί διεκδικώντας εργασιακά δικαιώματα δήθεν διατάραξαν την κερδοφορία επιχειρήσεων. Άλλωστε, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και στη συνέχεια ο νόμος Χατζηδάκη που ψηφίστηκε απ’ τη Ν.Δ. και κατα ένα μεγάλο μέρος του από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν να θεσμοθετήσουν την απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών να «βάλουν στο γύψο» συνδικαλιστικά δικαιώματα και διεκδικήσεις.

Η «συνταγματική δημοκρατία» και ελευθερία υπάρχει για την διασφάλιση της προστασίας του κεφαλαίου και σταματάει να υφίσταται όταν αφορά δικαιώματα του λαού (εργασιακά δικαιώματα, προστασία α’ κατοικίας κλπ.)

Για το Εργατικό Κέντρο, όπως είναι αδιαπραγμάτευτος ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, έτσι είναι αδιαπραγμάτευτη και η προστασία της περιοχής του Κάστρου από την ιδιωτικοποίηση, μιας περιοχής ζωτικής σημασίας για την ιστορία του τόπου και την αναψυχή των εργαζόμενων, του λευκαδίτικου λαού.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους σε πάλη για την υπεράσπιση της περιοχής από την ιδιωτικοποίηση και της αξιοποίησής της προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

  1. Καμία ιδιωτική εκμετάλλευση της περιοχής!
  2. Δεν θα δεχτούμε ούτε μέτρο παραχώρησης από το κράτος (Κτηματική Υπηρεσία).
  3. Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση για την συντήρηση και για έργα ανάπλασης του χώρου για την εξυπηρέτηση των λουόμενων (τουαλέτες, ντουζ, ομπρέλες κλπ) διασφαλίζοντας τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της περιοχής και προστατεύοντας και την αρχαιολογική φυσιογνωμία της περιοχής.
  4. Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη για την αξιοποίηση και λειτουργία του παλιού οινοποιείου του ΤΑΟΛ, ως ιστορικός χώρος της τοπικής παραγωγικής δραστηριότητας του νησιού και της ιστορίας του αγροτικού κινήματος. Δεν αποδεχόμαστε ως λύση για το συγκεκριμένο ακίνητο το δίλημμα ή κατεδάφιση ή μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα.
  5. Να καταδικαστεί η πρακτική της εταιρείας που έχει σκοπό να εκφοβίσει όσους εκφράζονται ενάντια στην επένδυσή της. Απαιτούμε ο Δήμος Λευκάδας να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό όσων κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των λαϊκών συμφερόντων.  

Καλούμε τους φορείς του κινήματος σε ετοιμότητα για μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί για το ζήτημα του Κάστρου

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΛ. ΑΓ. ΜΗΝΑ

20-10-22

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ -ΤΑΟΛ»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ –  ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΣΤΙΣ  7μμ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με την πρόσφατη απόφασή του καταδίκασε τα εξώδικα και τις αγωγές της εταιρείας εναντίον των δύο συμπατριωτισσών μας για το Κάστρο και εξέφρασε την συμπαράστασή του σε αυτές, χωρίς όμως καμιά έμπρακτη δέσμευση υπεράσπισης τους, μένοντας στο τυπικό ότι δεν είναι δημοτικές υπάλληλοι. Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο μάθαμε ακόμα περισσότερα  για τις μεθόδους της εταιρείας απέναντι στο λαό της Λευκάδας, προκειμένου να της παραχωρηθεί για 25 χρόνια  η  περιοχή του Κάστρου.

Από πού αντλεί τέτοιο θράσος μία εταιρεία που απειλεί και συκοφαντεί το δήμο και τους πολίτες που αντιστέκονται. Η εταιρεία προφανώς με κυβερνητική κάλυψη διακινεί χωρίς κανένα πρόβλημα «ΝΟΝ PAPER» προς την αποκεντρωμένη διοίκηση  που μιλά για αντιδράσεις των «αριστερών οργανώσεων». Τι έκανε ο Δήμαρχος για αυτό; Τι έρευνα έκανε τόσες μέρες για την προέλευση του; Ποιος ο ρόλος της αποκεντρωμένης αλλά και του Υπουργείου; Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου παρακολουθεί  παθητικά την πολιτική παραχώρησης της περιοχής, πολιτική που  εφαρμόζεται από την κυβέρνηση. 

Για την στάση του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν μιλάμε,  αφού η τοποθέτηση μη αιρετού προέδρου, δείχνει ότι και τη δημοτική αρχή την συνέφερε να λειτουργεί  «ανεξάρτητα» από το δήμο. Ρωτάμε, χωρίς τη θέληση του δημάρχου γίνανε όλα όσα γίνανε ή μήπως λειτουργεί σαν δούρειος ίππος για να μην παίρνει ο εκάστοτε δήμαρχος το πολιτικό κόστος των όποιων ενεργειών του.

Η Δημοτική πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της 30-8-22  με την απόφασή τους  μετάθεσε για το μέλλον τη λήψη απόφασης  για το Κάστρο με την δημιουργία επιτροπής να εξετάσει σε 15 μέρες αν ο υποψήφιος επενδυτής τήρησε ή δεν τήρησε τη διακήρυξη με τη δέσμευση να έρθει αμέσως μετά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Έχουν περάσει 50 μέρες και  δεν έχει γίνει ακόμα συνεδρίαση. Όσο και να καθυστερείτε όμως δεν μπορείτε όμως να κρύψετε το ανοσιούργημα του ξεπουλήματος της περιοχής για 25 χρόνια

Λευκαδίτες Λευκαδίτισσες

Στις 12 του Οκτώβρη έγινε μία μεγάλη σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων στην οποία εκφράστηκε η βούληση όλων να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στην περιοχή του Κάστρου. Για την παραπέρα κοινή αντίδραση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπάρχει η ανάγκη  συντονισμού όλων των φορέων που παίρνουν αποφάσεις με τη δημιουργία ενός συντονιστικού, για τον συντονισμό του αγώνα και για τις δράσεις που σχεδιάζονται .Απαιτούνται πια κοινές ανακοινώσεις  και δράσεις στο κοινό πλαίσιο του πρώτου συλλαλητηρίου της 20ης Αυγούστου 2022 . 

Εμείς για ακόμα μία φορά τονίζουμε την ανάγκη για την άμεση συγκρότηση συντονιστικού όλων των φορέων  που θα προσδώσει μια μεγαλύτερη δυναμική στον αγώνα της αποτροπής της ιδιωτικοποίησης .

Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτωβρίου 7:00 μ.μ. για να εκφράσουμε η αντίθεση μας σε κάθε μορφής «παραχώρησης» και ουσιαστικά ιδιωτικοποίησης της περιοχής του Κάστρου. 

Να διαδηλώσουμε  τη θέληση των συμπολιτών μας για την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ώστε να σταματήσει άμεσα η πορεία της παραχώρησης για 25 χρόνια της περιοχής του Κάστρου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ 22-10-2022

ΛΕΥΚΑΔΑ  20-10-2022

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ -ΤΑΟΛ»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Καλούμε σε πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 7.00 το απόγευμα στον Άγιο Μηνά, όπου θα ακουστεί η φωνή του λευκαδίτικου λαού υπέρ της παραμονής της παραλίας του Κάστρου και του ευρύτερου περιβάλλοντός της, σε καθεστώς ελεύθερης, δημόσιας και δωρεάν χρήσης.

Απαιτούμε:

1.Την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και αποκλεισμό κάθε επίδοξου μελλοντικού ιδιώτη από την δυνατότητα εκμετάλλευσης της πολλαπλά προστατευόμενης περιοχής του Κάστρου.

2.Την προάσπιση του αμετάβλητου και δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής και την αξιοποίησή του με δημόσιους πόρους, τόσο του Τουριστικού Περίπτερου όσο και του πρώην Οινοποιείου ΤΑΟΛ.

3.Την καταδίκη της εκφοβιστικής και αντιδημοκρατικής πρακτικής των αστικών διώξεων που στρέφονται από την εταιρία κατά συμπολιτισσών μας, επειδή εκείνες με λόγο επιστημονικό και τεκμηριωμένο τάχθηκαν κατά της δυνατότητας υλοποίησης των επενδυτικών της σχεδίων και των διαδικασιών που τα προωθούν. Να αποσυρθούν οι αγωγές.

                                  ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

  • ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΚΑΣΤΡΟ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • Π.Ε.Σ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΑΝΘΕΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
  • ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ

ΟΛΟΙ στον Άγιο Μηνά ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Οκτωβρίου, 7.00 μ.μ

Προηγουμενο αρθρο
Happy Traveller στη Λευκάδα - Μέρος 2 -video
Επομενο αρθρο
Μέλη της ομάδας της Ελβετικής χριστιανικής κίνησης που εργάστηκαν στη Λευκάδα μεταξύ 1962 - 1972

1 Σχόλιο

  1. Terpsichori Birchler
    22 Οκτωβρίου 2022 at 23:39 — Απάντηση

    Πολύ χαίρομαι για την αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση. Συγχαρητήρια. Ελπίζω και το κράτος να προστατεύσεί κι από μια λαϊκή ομπελοκρατια προσφέροντας τα ελάχιστα αλλά απαραίτητα για την καθαριότητα και το καθάριο του μοναδικου τοπίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.