HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚακοκαιρία Gaia: Κατολισθήσεις και κατάρρευση γέφυρας στην Άρτα

Κακοκαιρία Gaia: Κατολισθήσεις και κατάρρευση γέφυρας στην Άρτα

Κατέρρευσε γέφυρα στην Άρτα

Η δυτική Ελλάδα αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Κατάρρευση γέφυρας στο Κομπότι και παράσυρση σπιτιών στην Άρτα αφήνει πίσω της η θεομηνία. Σε ποιες περιοχές κλήθηκε να επέμβει η πυροσβεστική. Παραμένει ενεργό το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Συνεχίζει να σφυροκοπά τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία Gaia και να προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι έχουν σημάνει συναγερμό στους πολίτες και τις αρμόδιες Αρχές, με τις καταστροφές να καταγράφονται κυρίως στην περιοχή της Άρτας τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής (11/12), επαρχιακός δρόμος στο Κομπότι έκλεισε καθώς κατέρρευσε γέφυρα στην περιοχή.

Παρασύρθηκαν δυο σπίτια

Παράλληλα, έντονο κατολισθητικό φαινόμενο υπήρξε στον οικισμό των Μελισσουργών, εξαιτίας της κακοκαιρίας GAIA. Από την κακοκαιρία παρασύρθηκε ένα σπίτι, καταλήγοντας πάνω σε άλλο προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr. η κατολίσθηση έγινε κοντά στην πάνω πλατεία του χωριού, χωρίς προς το παρόν να είναι δυνατή καμία παρέμβαση από τις αρχές.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ενημερωθεί ήδη το ΙΓΜΕ και κλιμάκιο επιστημόνων αναμένεται να πραγματοποιήσει την Δευτέρα (12/12) αυτοψία ώστε στη συνέχεια να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα.

Φωτογραφία: epiruspost

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έντονη και ο φόβος μεγάλος για την διάσταση που θα λάβει το φαινόμενο.

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος με τον οποίο επικοινώνησε το Epiruspost ανέφερε ότι τα δύο σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Προβλήματα στα Ιωάννινα

Η κακοκαιρία GAIA έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα Ιωάννινα.

Πιο συγκεκριμένα, σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στο κεντρικό βάθρο πεζογέφυρας στα Τζουμέρκα, κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, από το φουσκωμένο Ραφτανίτικο ποτάμι.

Σύμφωνα με τον δήμο Β. Τζουμέρκων, κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου με την Πολιτική Προστασία τού δήμου, επισκέφτηκαν το σημείο. Η γέφυρα για το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Πανλευκάδιος για την αναβολή του αγώνα με τον Θρίαμβο Λούρου
Επομενο αρθρο
Μαζευτείτε! Μαζευτείτε! Και ελάτε και καθίστε! Στο παλιό Σχολείο στο Νιοχώρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.