HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚαμαρώστε το έργο!

Καμαρώστε το έργο!

DSCN8737

DSCN8739

Αυτό το θέαμα θα αντικρίζει από τώρα και πέρα όποιος πηγαίνει στη Βασιλική. Μια συνεχόμενη πληγή που άνοιξαν στην πλαγιά του βουνού. Στο μικρό δασικό δρόμο που είχε ανοιχτεί προ 15ετιας για λόγους πυρασφάλειας και έφτανε στο Αθάνι, είχαν με τα χρόνια επουλωθεί οι πληγές. Το πράσινο κάλυπτε όλο το βουνό και κατέληγε μέχρι τη θάλασσα. Πρόσφατα όμως ο δρόμος διαπλατύνθηκε για να δημιουργηθεί υλικό για την διευκόλυνση της εταιρείας που κατασκευάζει το αγκυροβόλιο.

Το νταμάρι της Απόλπαινας μπροστά του ήταν οικολογικό πταίσμα. Κι όμως θυμάμαι καλά, πως όταν δημιουργήθηκε το νταμάρι στην Απόπλαινα, υπήρξαν αντιδράσεις, προβληματισμός, γράφτηκαν και ακούστηκαν προτάσεις. Υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίες και καταγγελίες.

Αυτή όμως η πληγή που άνοιξε στο καταπράσινο βουνό της Βασιλικής, αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή δεν έγινε από κάποιον κερδοσκόπο ιδιώτη. Έγινε με την έγκριση και τις ευλογίες της Δημοτικής αρχής. 18 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν για να προκληθεί αυτή η καταστροφή.

Η εταιρεία που κατασκευάζει το αγκυροβόλιο της Βασιλικής ζήτησε από το Δήμο να της επιτρέψει να πλατύνει το δρόμο μήκους 2,700 μέτρων, σχεδόν στο διπλάσιο, για να πάρει υλικό απαραίτητο για τις εργασίες του αγκυροβολίου! Κάτι που δεν προβλεπόταν από την αρχική σύμβαση που είχε υπογράψει με το Δήμο το 2013.

Παρά τις αντιρρήσεις, τις επισημάνσεις για την οικολογική καταστροφή, τις δηλώσεις για μη αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ακόμα δρόμου, παρά τις αιχμές για πέραν του δέοντος εξυπηρέτηση της εταιρείας, που εκφράστηκαν από μέρος της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο, στις 29 Δεκεμβρίου 2014, 18 σύμβουλοι ψήφισαν θετικά. Το αποτέλεσμα το βλέπετε.

DSCN8738

Θετικά ψήφισαν οι δέκα πέντε (15) σύμβουλοι της πλειοψηφίας: (Γεωργάκης Γεώργιος, Νικητάκης Μάρκος, Περδικάρης Αθανάσιος, Χαλικιάς Ευάγγελος, Λώλη Γεωργία, Κούρτης Φίλιππος, Σέρβος Κων/νος, Πολίτης Σπυρίδων, Βλάχος Κων/νος, Αρβανίτης Σπυρίδων, Κατηφόρης Χρήστος, Φίλιππας Γεώργιος, Θερµός Ευάγγελος, Βλάχος Ευστάθιος , Τριλίβας Χρήστος). Από την αντιπολίτευση οι κ.κ.: Ζουριδάκης Ευτύχιος, Σκληρός Παναγιώτης και Σκληρός Φίλιππας). Κατά ψήφισε ο κ. Κων/νος Γληγόρης. Λευκό ψήφισαν δύο (2) οι κ.κ. Σταµατέλου ∆ήµητρα και Αθανάσιος Γράψας. Απείχαν της ψηφοφορίας τέσσερις (4) οι κ.κ. Μαργέλης Σπυροπάνος, Καρφάκη Μαριάννα, Κατωπόδη Ευανθία και Βικέντιος Νικόλαος.

Προηγουμενο αρθρο
Νίκος Γκάτσος: Συντροφιά μας οι στίχοι του
Επομενο αρθρο
Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία (Το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Λευκάδας το 1931)

7 Σχόλια

  1. NOTIOS
    11 Δεκεμβρίου 2015 at 20:30 — Απάντηση

    Ανώνυμε δεν ήμαστε μακριά.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είχαμε τον ποιο ΛΑΜΟΓΙΟ δήμαρχο.
    Το σχολείο δεν το υποστήριξε να επισκευαστεί σωστά με αποτέλεσμα τα παιδιά σήμερα να κάνουν μάθημα σε λυόμενα.

    Ελενχος??? Μηδεν.!!!!

    Κακόγουστα Bikini Party είχαμε , ωδή στη Σαπφώ που κόστισαν πανάκριβα και έδιωξαν και τα κατσίκια από τους βράχους , ειχαμαι.

    Ελενχος??? Μηδεν.!!!!

    Ελπίζω να μην έχεις πάει σε παρουσίαση βιβλίου του!!!

    Όσο αναφορά τους Ξεπλενηδες Τουρίστες από τα βαλκανια που έχουμε δεν φταίει η νότια Λευκάδα.
    Ανάλογα με τις Τουριστικές εκθέσεις που επιλέγεις να διαφημιστείς αυτό τον τουρισμό θα πάρεις.

    Τα έργα θα τελειώσουν. Η Βασιλική θα ξαναγίνει όμορφη ( ΌΜΟΡΦΗ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ) άπλα τώρα φοράει ρόμπα και σκουπίζει την αυλή της και μετά αφού κάνει το χαμάμ της , θα ντυθεί!!! Με το ανάλογο make up φυσικά.!!!!! και θα συνεχίσει να προχωρεί στα χρόνια πιο ελκυστική και ποιο όμορφη ποιο Ακριβη!!! από πριν.!!!

  2. ανωνυμος
    11 Δεκεμβρίου 2015 at 10:54 — Απάντηση

    Ποια έργα? Μισά και ανέσωστα τα κάνετε όλα.
    Την πατήσαμε αν περιμένουμε κάθε φορά 5 χρόνια να αποκαθιστά η φύση τα “έργα” σας.
    Βεβαια στην περίπτωση του σχολείου δεν μπορούσε να σας βοηθήσει. Περασαν 12 χρόνια από το σεισμό του 2003 και ενώ οφείλατε να το επισκευάσετε εσείς προτιμούσατε καραγκιοζιλίκια καλλιστείων και ψυχεδελικές βλακώδεις αναπαραστάσεις Σάπφειων στο ακρωτήρι!!!
    Και επίσης η φύση σου κατέστρεψε την φοβερή προβλήτα μπροστα από το σχολείο που φτιάχτηκε με το υλικό από το δρόμο που άνοιξες. Και σου έβαλε και τη θάλασσα μέσα στο σχολείο…
    Διπλά λοιπόν εσύ και οι δημότες και ο Δήμος τα πληρώνουμε όλοι. Πληρώνουμε διπλά τους εργολάβους. Πληρώνουμε διπλά για λυόμενα σχολεία.
    Με τις επιλογές σας διπλά τα πληρώνει όχι ο ξένος. Υποβαθμίζεις το μέρος με τέτοιες ενέργειες και ο ξένος θα το πληρώνει φθηνότερα. Γι’ αυτό έπηξες στους ξεπλένηδες βαλκάνιους. Διπλά όμως το πληρωνει ο ντόπιος που δεν μπορεί να πάει τα παιδιά του σχολείο. Να δούμε σε 5 χρόνια που θα έχει ξαναπρασινίσει το βουνό τι δρόμο θα έχεις φτιάξει.

  3. Notios
    11 Δεκεμβρίου 2015 at 00:26 — Απάντηση

    Κρατηστετον στη βόρεια Λευκάδα μεχρι να τελειώσουν τα έργα.
    Να αφήσει τα λεφτά στους βόρειους και σε 5 χρόνια που θα ξαναπρασινισει το βουνό να ξανάρθει να πληρώσει διπλά στους νότιους!!!

  4. ανωνυμος
    9 Δεκεμβρίου 2015 at 23:01 — Απάντηση

    Notios σου απαντησε ο dejan ο οποιος δεν ειναι μονιμος της πρωτευουσας. Ειναι ενας απο τους χιλιαδες που αφηνουν λεφτα στους νοτιους. Μεταφρασε και παραδειγματισου.

  5. NOTIOS
    9 Δεκεμβρίου 2015 at 20:50 — Απάντηση

    Ετσι όπως το παρουσιάζεις είναι λες και και έπεσε ατομικά βόμβα. Οι δε του δημοτικού συμβουλίου που ψήφισαν, ναι!! Θα πρέπει να εσθανωνται σαν τους πιλότους που έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα.
    Λίγη σοβαρότητα !!!! Παρακαλώ!!!!

    Δεν θέλω να μπω στη σκέψη ότι τα έργα που γίνονται στη Βασιλικη τώρα , ίσως να ενοχλούν κάποιους στην πρωτεύουσα του νομού.
    Λέω τώρα!!!!!

  6. Dejan
    9 Δεκεμβρίου 2015 at 18:39 — Απάντηση

    Not sure if google translator did the correct job, but…I can’t describe the expression of my face when I saw that scarf on the face of green beauty. I don’t really understand what is it for and why it was needed for. per my opinion, there is no possible justification for that “road”.

    And this is just me, one turist that revisited Lefkada because of it’s beauties…
    Please, learn from this mistake and don’t repeat. Please?
    There is just one Lefkada and only at this point in time…

  7. Kogion
    9 Δεκεμβρίου 2015 at 12:38 — Απάντηση

    Εδώ μπαζώνουν δρόμο στη NATURA της λιμνοθάλασσας, τι σας κάνει εντύπωση;
    Η αντιπολίτευση κάνει γαργάρες και κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται.
    Πρώτη φορά μας έχουν ρίξει τόσο δούλεμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.