HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚατάθεση στεφάνων για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Κατάθεση στεφάνων για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δελτίο Tύπου

Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος. «Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, από τα τραγικά γεγονότα των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. Τιμούμε τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους αλλά και εκείνων που επέζησαν και έφτασαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες, δίχως να λησμονούμε ότι το αιματοκύλισμα, οι κτηνωδίες, οι λεηλασίες, οι καταστροφές και η σκληρή προσφυγιά ήταν το αποτέλεσμα μίας συστηματικής προσπάθειας της Τουρκίας για την εξόντωση του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία», ανέφερε ο κ. Καλός μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
Προηγουμενο αρθρο
Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου: πρόσκληση σε ανοιχτή συνέλευση
Επομενο αρθρο
«Ιστορίες της αυλής μας» στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.