HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚρούσματα κορωνοϊού σε κατασκηνώσεις στα Χανιά και την Χαλκιδική

Κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκηνώσεις στα Χανιά και την Χαλκιδική

Χανιά: Κλείνει κατασκήνωση μετά από κρούσματα κορωνοϊού -Πληροφορίες για 30 περιπτώσεις

Την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορωνοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιθύνοντες.

Σύμφωνα με το zarpanews, υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν χθες και σήμερα.

Όπως αναφέρει το zarpanews, οι γονείς καταγγέλλουν τις συνθήκες και τη διαχείριση της εξάπλωσης του ιού.

Αυτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς, όπως λένε στο zarpanews.gr, είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού μπορεί το θέμα να είδε το φως της δημοσιότητας χθες, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.


Κρούσματα κορωνοϊού και σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική -Νοσούν 14 παιδιά

Συναγερμός σήμανε σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το GRTimes, στην κατασκήνωση, που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα. Θετικά στον ιό βρέθηκαν, ύστερα από τεστ, τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατασκήνωση εκκενώθηκαν μέχρι στιγμής 6 σπιτάκια-σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα. Οι γονείς των παιδιών που έχουν βρεθεί θετικά σε κορωνοϊό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes, οι υπεύθυνοι ξεκαθάρισαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Διαβεβαίωσαν, δε, πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Αυτή είναι η δεύτερη κατασκήνωση, σήμερα, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Νωρίτερα, έκλεισε κατασκήνωση στα Χανιά, που επίσης έγινε εστία του ιού.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Συνεδριάσεις οικονομικής επιτροπής και δημοτικού Συμβουλίου - τα θέματα
Επομενο αρθρο
6 συλλήψεις στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.