HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛιμεναρχείο Λευκάδας: πρόγνωση καιρικών φαινομένων

Λιμεναρχείο Λευκάδας: πρόγνωση καιρικών φαινομένων

1.Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 14-03-2021/13:00, για αύριο Καθαρά Δευτέρα  (15-03-2021) για τα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με  βροχές ενώ μέχρι τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά  πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι να είναι ισχυρά ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά  ορεινά. Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ . Βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί  βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως  15 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

 2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή  όρμους της περιοχής μας: 

(α) Να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους. 

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί. 

3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου  καιρικών φαινομένων. 

 4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

Προηγουμενο αρθρο
Ένας παλιός νερόμυλος στο φαράγγι της Ακόνης
Επομενο αρθρο
Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.