HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜε μεγάλη επιτυχία ο 1ος Τζοβάνιος Ορεινός Αγώνας Εγκλουβής (φωτό & βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Τζοβάνιος Ορεινός Αγώνας Εγκλουβής (φωτό & βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία και άψογη οργάνωση διεξήχθη, σήμερα Κυριακή, ο 1ος Τζοβάνιος Ορεινός Αγώνας  Εγκλουβής, ο οποίος περιλάμβανε 2 βασικές διαδρομές, 27 και 22 χιλιόμετρα, καθώς και μικρή διαδρομή για παιδιά. Πήραν μέρος 120 αθλητές, 25 και 95 αντίστοιχα.

Οι διαδρομές ήταν προσεκτικά μελετημένες ώστε να αναδείξουν την φύση αλλά και την ιστορία της περιοχής. Οι αθλητές βρέθηκαν στους βάλτους και τον Άγιο Δονάτο, τα φακοχώραφα της Εγκλουβής, τον αμμόκαμπο και τον προφήτη Ηλία.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον αθλητή Βασίλη Παπαδημητρίου από την Λάρισα που έχασε πρόσφατα τη ζωή τους σε τροχαίο. Πολυπληθής και συγκινητική ήταν η συμμέτοχη αθλητών από την  Λάρισα στον αγώνα, για να τιμήσουν τη μνήμη του

Η ονομασία του αγώνα προέρχεται από τον ΤΖΟΒΑΝΗ, τον  τσοπάνη Μαραθωνοδρόμο από την Εγκλουβή ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 έκτος συναγωνισμού και έφτασε στο καλλιμάρμαρο 15 λεπτά νωρίτερα από τον Σπύρο Λούη.

Παρόντα στην σημερινή εκδήλωση ήταν τα εγγόνια του Τζοβάνη, Ανδριάνα και Γιάννης Κοντογιώργης.

(Διαβάστε για την συγκινητική ιστορία του Τζοβάνη ΕΔΩ)

Την έρευνα και παρουσίαση του  Τζοβάνη έκανε πριν από χρόνια ο ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Σολδάτος, ο οποίος και σήμερα πριν την έναρξη του αγώνα μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον θρυλικό Τζοβάνη. Ο ίδιος ως αθλητής έτρεξε έκτος συναγωνισμού.

Σημαντική για την σημερινή  διοργάνωση υπήρξε η συμβολή του Απόλλωνα Καρυάς με τους εθελοντές του, οι οποίοι αποτέλεσαν σταθμό τροφοδοσίας στην πλατεία της Καρυάς και στη συνέχεια  προσέφεραν εθελοντικές υπηρεσίας στην Εγκλουβή. Καρσανοπούλες ήταν τα  δυο κορίτσια του Σωματείου που παραβρέθηκαν με παραδοσιακές νυφιάτικες φορεσιές.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια εκδήλωση.

Τα αποτελέσματα της διαδρομής των 12χλμ κάντε [ εδώ].
 Τα αποτελέσματα της διαδρομής των 27χλμ κάντε [εδώ].

Προηγουμενο αρθρο
Επιστολή της αρχιτέκτονος Κατερίνας Θάνου προς Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Λιμεναρχείο Λευκάδας: επισκευή υποβρυχίου υπόγειου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.