HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜηνύματα για την για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μηνύματα για την για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα του Δημάρχου Λευκάδας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την επέτειο του ΟΧΙ και του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στα φασιστικά καθεστώτα. Τιμούμε τους ήρωες που πολέμησαν με τόλμη και αυτοθυσία, αφοσίωση και αγάπη προς την πατρίδα. Ήταν η πρώτη μεγάλη αντίσταση στην επέλαση των Γερμανών, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας και συντόμευσε την πορεία προς την απελευθέρωση. Ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη εκείνων που απέδειξαν περίτρανα ότι η ελληνική ψυχή δεν υποδουλώνεται, αλλά πρωτοστατεί στέλνοντας σε ολόκληρη την Οικουμένη το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης και της ελευθερίας.   

Με οδηγό την ένδοξη ιστορία, είναι και δικό μας χρέος να επιδεικνύουμε εμπράκτως υπευθυνότητα και σύνεση, φιλοπατρία και πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, δίχως να λησμονάμε τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν είμαστε ενωμένοι.

Στον φετινό εορτασμό δίνουμε ξανά δυναμικά το παρών στις κατά τόπους εκδηλώσεις και παρελάσεις, έτσι ώστε να τιμήσουμε τους προγόνους μας και τις ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. 

Ο Δήμαρχος Λευκάδας

Χαράλαμπος Δ. Καλός

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΡΟΔΗΣ ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου  τιμά την εποποιία των Ελλήνων του 1940

Τις πιο λαμπρές σελίδες της νεώτερης ιστορίας μας θυμίζει και τιμά η εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Το ελληνικό ΟΧΙ του 1940 στον ναζισμό, τα δεινά της κατοχής, ο ηρωικός αγώνας του ελληνικού λαού απέναντι στην βία και τον φασισμό, μας πλημμυρίζουν με δέος και υπερηφάνεια.

Κρατούν ζωντανή στην ταυτότητά μας την φιλοπατρία, τον ανθρωπισμό, τα ιδεώδη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Αναδεικνύουν την ιστορική σημασία της ένωσης των ευρωπαϊκών κρατών που ξεπέρασαν τους αδελφοκτόνους ανταγωνισμούς τους και πάνω στα συντρίμμια των πολέμων έβαλαν τις βάσεις για την ειρήνη και την ευημερία μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ και ο ελληνικός λαός!

Ανδρέας Κτενάς: «Ενωμένοι να αντισταθούμε σε κάθε τι ακραίο, αυθαίρετο, και να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ» – Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την 28η Οκτωβρίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 αναφέρει: 

«Η 28η Οκτωβρίου είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ένδοξης ιστορίας μας και ημέρα μνήμης και περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Συγκινησιακά φορτισμένοι από τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, τιμούμε το γενναίο ΟΧΙ των προγόνων μας απέναντι στο φασιστικό Άξονα.

Με παρακαταθήκη την αυταπάρνηση, την ανδρεία και τις θυσίες του Έπους του ‘40, οφείλουμε και εμείς σήμερα να δώσουμε τις δικές μας μάχες απέναντι σε κάθε τι που απειλεί την Ελευθερία μας, τη Δημοκρατία μας και τις Αξίες μας.

Έχουμε χρέος να αντισταθούμε, ενωμένοι και πέρα από διαχωριστικές γραμμές, απέναντι σε κάθε τι ακραίο, αυθαίρετο, και να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ. Από τους γείτονες, που προσβλέπουν να θίξουν την εθνική μας κυριαρχία, έως όλους αυτούς που επιβουλεύονται με οποιοδήποτε τρόπο την κοινωνική μας ειρήνη.

Χρόνια Πολλά!».

Μήνυμα της Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας της Ν.Δ για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Λευκάδα 28/10/2021

Την 28η Οκτωβρίου 1940 ο Ελληνικός Λαός σύσσωμος βροντοφώναξε το μεγαλύτερο ΟΧΙ στην σύγχρονη ιστορία  , το ΟΧΙ στην επιβουλή της Εθνικής μας κυριαρχίας και της Ελευθερίας .  

Οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας τους οποίους τιμούμε  μας επισημαίνουν ότι  μπορούμε να πετύχουμε πολλά όταν το ηθικό μας είναι ακμαίο και εμείς είμαστε ενωμένοι .  Από το παράδειγμα τους αντλούμε δύναμη , αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία .

Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με πολλαπλά προβλήματα αλλά η σημερινή Κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με μια σειρά σωστών ενεργειών και οικοδομεί με σιγουριά το παρόν , το αύριο και το μέλλον της Ελλάδας .

Η επέτειος του ΟΧΙ μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και το πάθος της για αξιοπρέπεια. Όλοι μαζί διεκδικούμε μια καλύτερη Ελλάδα , αυτή που μας αξίζει .

Χρόνια πολλά .  Ζήτω η Ελλάδα . Ζήτω το Έθνος .

από την Δ.Ε.Ε.Π  Λευκάδας της  Νέας  Δημοκρατίας.

EΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΣΤΡΑΤΟΥ
 ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                     

                                                                 Δελτίο  Τύπου                       

       Γιορτάζουμε   σήμερα την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 , ένα  σταθμό της Ιστορίας μας , το ασύγκριτο , το μοναδικό  ΟΧΙ , που δείχνει όλο το μεγαλείο και τη δύναμη της φυλής μας , όλη την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η αθάνατη Ελληνική ψυχή. 

       Γιορτάζουμε  τη σύσσωμη αντίσταση  του Έθνους μας σε κάθε προσπάθεια φασιστικής πρόκλησης εναντίον των συνόρων και της ελευθερίας της Χώρας μας,  της ιστορίας και του πολιτισμού της.

       Ας αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους νεκρούς Ήρωες της Εποποιίας του ’40  και η  θυσία τους ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας , της Εθνικής Κυριαρχίας  και  της Δημοκρατίας. 

      Χρόνια  πολλά   Ελλάδα.

                                                                                      Για  το  Τ.Σ.

                                                                 Τχης (ΤΧ) ε.α. Κοντομίχης Β. Γεώργιος 

                                                                           Πρόεδρος Παραρτήματος.

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Αθανασίου Καββαδά για την 28η Οκτωβρίου

Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 γράφτηκε η πρώτη λέξη ενός μεγάλου έπους στην ιστορία του Ελληνισμού: ΌΧΙ.

ΌΧΙ στο φασισμό, ΌΧΙ στην τυραννία, ΌΧΙ στη θηριωδία του ναζισμού. 

Την ηρωική λέξη ακολούθησαν οι ηρωικές πράξεις, το Έπος του ’40. 

Ξεκινώντας από τα ελληνικά βουνά και φτάνοντας μέχρι τις γειτονιές των πόλεων, η αντίσταση ενάντια στον Ιταλό εισβολέα και στο Γερμανό κατακτητή έγραψε αιματηρές, αλλά χρυσές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας. 

Το πάθος των Ελλήνων για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και την Εθνική Κυριαρχία νίκησε. 

Οι αγωνιστές και οι νεκροί του ‘40 πήραν τη θέση τους στο πάνθεον των ηρώων  και άφησαν βαριά παρακαταθήκη σε όλες τις επόμενες γενιές. 

Μια παρακαταθήκη που υποχρεώνει κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, κάθε έναν από εμάς, να ορθώνει ανάστημα απέναντι σε οποιονδήποτε απειλεί την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. 

Σταθερά προσηλωμένοι στο ύψιστο αγαθό της Ειρήνης, παραμένουμε ωστόσο πάντα έτοιμοι, με ισχυρή αμυντική θωράκιση, με υπερήφανες Ένοπλες Δυνάμεις και, κυρίως, με έναν λαό αποφασισμένο και ενωμένο, να υπερασπιστούμε την Πατρίδα. 

Ας τιμήσουμε και φέτος τους ήρωές μας, υψώνοντας στα σπίτια μας τη Γαλανόλευκη.

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Προηγουμενο αρθρο
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Εξέγερσης των Χωρικών της Λευκάδας κατά των Άγγλων το 1819
Επομενο αρθρο
Εορτασμός Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.