HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜια πολύπαθη πλατεία

Μια πολύπαθη πλατεία

Το 2020 ξεκίνησε ο εργολάβος την ανάπλαση της πλατείας που περικλείεται από τους δρόμους  Βαρνακιώτη και Δ. Ζαμπέλη στην περιοχή Νεάπολης.

 Όπως θυμούνται οι περίοικοι η ανάπλαση της πλατείας θα περιλάμβανε κούνιες, παγκάκια, κολώνες φωτισμού και κολωνάκια για να εμποδίζουν τα αυτοκίνητα να την χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ. Οι εργασίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος, εκείνου του έτους, 2020.

Έχουμε 2023 και η πλατεία όχι απλώς δεν ολοκληρώθηκε αλλά αποτελεί και δημόσιο κίνδυνο.

Οι μέχρι τώρα εργασίες περιλαμβάνουν μερική πλακόστρωση, η υπόλοιπη είναι χέρσο χωράφι. Φυτεύτηκαν ακόμα 5  δεντράκια, που ξεράθηκαν ήδη.

Τα αυτοκίνητα το καλοκαίρι κάνουν… πάρτι επάνω της σπάζοντας πολλές πλάκες, τα κομμάτια από  τις οποίες, τα παιδιά χρησιμοποιούν για να παίζουν πετροπόλεμο!

Το κυριότερο όμως είναι οι τρύπες… πηγάδια που ανοίχτηκαν για να δεχτούν τις κολώνες φωτισμού. Χάσκουν ανοιχτές οι περισσότερες. Αν παραπατήσει κάποιος διερχόμενος ή κάποιο παιδί  δεν προσέξει στο παιχνίδι,  δεν θα σπάσει απλώς το πόδι του αλλά θα το χάσει. Είναι πολύ βαθιές και κοφτερές.


Οι περίοικοι έχουν απευθυνθεί και γραπτά στο Δήμο (τελευταία φορά τον 8/2022) αλλά έκτος που δεν πήραν απάντηση, δεν είδαν και κάποια ενέργεια για την ολοκλήρωση της πλατείας.

Ένα τόσο μικρό έργο και παραμένει σε εκκρεμότητα τρία χρόνια. Ο εργολάβος πληρώθηκε για αυτά τα λίγα που έκανε; Δεν είχε υποχρέωση με βάση κάποια σύμβαση, που έπρεπε να έχει υπογράψει, για την ολοκλήρωση του έργου;  Υπάρχει τόση αδιαφορία, συμβαίνει κάτι άλλο; Ποιος θα πληρώσει τις ζημίες που προκλήθηκαν από την μη ολοκλήρωση του έργου;

Προηγουμενο αρθρο
Η Ερυθρογή κοντά στο Λευκάτα έγινε λίμνη
Επομενο αρθρο
Το Ισραήλ θα αντέξει

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.