HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜουσικό οδοιπορικό, αφιερωμένο στην Κόκκινη Εκκλησιά

Μουσικό οδοιπορικό, αφιερωμένο στην Κόκκινη Εκκλησιά

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, Ι. Μ. Κόκκινης Εκκλησιάς.

Με πρωτοβουλία της Ι. Μ. Φανερωμένης, του Σωματείου Φίλων της Φανερωμένης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων «Η Κόκκινη Εκκλησιά» έγινε ένα όμορφο μουσικό οδοιπορικό, αφιερωμένο στην Κόκκινη Εκκλησιά.

Ο Καθηγούμενος της Μονής π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας ( άριστος οικοδεσπότης, φροντίζοντας να υπάρχει ό,τι χρειάζεται για την επιτυχία της παράστασης) καλωσόρισε τον κόσμο τονίζοντας τη στενή σχέση της Μονής με τον Α. Βαλαωρίτη και το Φωτεινό.

Το πρόγραμμα άρχισε με παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας και Θράκης και συνεχίστηκε περνώντας από Κωνσταντινούπολη, Μ. Ασία, Κύπρο, Αιγαίο, Κρήτη. Έπαιξε κανονάκι κλαρίνο, γκάιντα και τραγούδησε η Ελένη Φουρλάνου. Τη συνόδευσε ο Κων/νος Φουρλάνος (κιθάρα) και Χρ. Γιάννης Φουρλάνος (κρουστά, τραγούδι.

Στη συνέχεια ο γνωστός Λευκαδίτης μουσικός Π. Φίλιππας (βιολί) παρουσίασε μια προσευχή αφιερωμένη στην Παναγία, έναν ύμνο στη Λευκάδα και άλλες μελωδίες. Τον συνόδευσαν οι παραπάνω μουσικοί και ο Νίκος Κατωπόδης στο ακορντεόν.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Σωματείου φίλων της Φανερωμένης κ. Λάμπρο Γεωργάκη που φρόντισε όλες τις πρακτικές ανάγκες της παράστασης. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Κτενάς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Ξενοφώντας Βεργίνης, πρόεδροι πολιτιστικών Συλλόγων, άνθρωποι των γραμμάτων (κ. Ρούλα Κτενά) η πρόεδρος του Γ.Ν. Λευκάδας κ. Αντωνία Ξηρομερίτη, πολλοί άλλοι και πλήθος κόσμου.

Χρ. Γιάννης Φουρλάνος

Δάσκαλος – Θεολόγος.

Προηγουμενο αρθρο
Τετάρτη 23/8: Εκδηλώσεις του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ
Επομενο αρθρο
Μάλτα και Σικελία καλυμμένες από τον καπνό των δασικών πυρκαγιών της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.