HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝικητής του 40ού Μαραθωνίου της Αθήνας ο Κενυάτης Εντουιν Κίπροπ Κίπτο

Νικητής του 40ού Μαραθωνίου της Αθήνας ο Κενυάτης Εντουιν Κίπροπ Κίπτο

Με χρόνο 2 ώρες, 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής – Πρώτη στις Γυναίκες η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε, πρώτος έλληνας δρομέας ο Παναγιώτης Καραΐσκος

Με χρόνο 2 ώρες, 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αναδείχθηκε νικητής του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου ο Κενυάτης Εντουιν Κίπροπ Κίπτο, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα με τον τίτλο του φαβορί και τον δικαίωσε απόλυτα, σημειώνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής.

Ο συγκεκριμένος Μαραθώνιος της Αθήνας σηματοδότησε και την επιστροφή των ελίτ ξένων αθλητών, ενώ ταυτόχρονα οργανώθκε και Βαλκανικό πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Στις Γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε.

Ο Κίπτο έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από χιλιάδες κόσμου που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον νικητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο 30χρονος μαραθωνοδρόμος έδωσε όλες τις δυνάμεις του στα τελευταία μέτρα και κατόρθωσε να κσηειώσει την καλύτερη επίδοση στην Αθήνα, η οποία ανήκε στον συμπατριώτη του Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ από τις 9 Νοεμβρίου 2014, όταν είχε τερματίσει σε 2:10:37.

Ο κενυάτης δρομέας ήταν εξαρχής μέλος του προπορευόμενου γκρουπ και έκανε την επίθεσή του στο 30ό χιλιόμετρο, κατορθώνοντας να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα το οποίο και διατήρησε ως τον τερματισμό του στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πιέστηκα πάρα πολύ και τα κατάφερα» υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο Κίπτο.

Δεύτερος τερμάτισε ο Κιλίμο Λόκιταμ και τρίτος ο Χένρι Τούκορ Κιτσάνα, αμφότεροι από την Κένυα, ενώ ο πρώτος έλληνας αθλητής –και ταυτόχρονα νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας– ήταν, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22:37.

Ο έλληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να αποκτήσει μια διαφορά από τον Πιτσώλη περίπου στο 30ό χιλιόμετρο, αφήνοντας δεύτερο τον περυσινό νικητή.

«Είναι η ένατη συμμετοχή μου και ο ένατος τερματισμός, το τέταρτό μου μετάλλιο συνδυασμένο με ένα χρυσό μετάλλιο και μια ατομική επίδοση στη συγκεκριμένη διαδρομή. Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι πολύ δικαιωμένος. Ηξερα ότι είμαι σε καλή κατάσταση, ήθελα να το επιβεβαιώσω και σε μια κούρσα. Δεν σου το υπογράφει κανένας ότι θα βγει και ότι θα είσαι καλά. Βγήκε, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος και πολύ χαρούμενος» δήλωσε ο Καραΐσκος.

«Κλείνω και εγώ δέκα χρόνια μαζί με τον 40ό Μαραθώνιο, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα, καινούρια ρεκόρ, καινούρια όνειρα… προχωράμε μπροστά» πρόσθεσε.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:23:34, ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Μίνος με 2:23:56.

Στις Γυναίκες, η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε έκανε την έκπληξη περνώντας πρώτη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 2:31:52, αφήνοντας δεύτερη τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, την Κενυάτισσα Πέρες Γιέπτσιρτσιρ (2:32:19), με την οποία μονομάχησε σκληρά στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ελληνίδα πρωταθλήτρια Γκλόρια Πριβιλέτζιο –ταυτόχρονα και νικήτρια του Πανελληνίου πρωταθλήματος– τερματίζοντας σε χρόνο 2:43:19.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Εκλογές του συλλόγου Καρσάνων Λευκάδος-Αθήνας
Επομενο αρθρο
Μια παλιά πέτρινη καλύβα στην Καρυά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.