HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΞεκίνησε την Παρασκευή το 4ο Μοναστικό συνέδριο στην Ι. Μονή Φανερωμένης

Ξεκίνησε την Παρασκευή το 4ο Μοναστικό συνέδριο στην Ι. Μονή Φανερωμένης

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.
4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 το 4ο Μοναστικό συνέδριο στην Ι. Μονή Φανερωμένης .

Το συνέδριο τελείται υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος και την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος & Ιθάκης. Οργανώνεται από την Ι. Μ. Φανερωμένης Λευκάδος και την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρυάς.

Το συνέδριο τιμούν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους Μητροπολίτες, Επίσκοποι, Αγιορείτες Πατέρες Ηγούμενοι Μονών και Γερόντισσες, ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Χαράλαμπος Καλός, πανεπιστημιακοί καθηγητές και πλήθος κόσμου. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 15.30 με την υποδοχή της Ιερής εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας, πιστού αντίγραφου της ομώνυμης εικόνας από την Ι. Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Η εικόνα, δωρεά από τον ηγούμενο του Βατοπεδίου κ. Ευφραίμ,  εισήλθε πανηγυρικά στην Ι. Μονή, όπου θα παραμείνει εκεί και μαζί τη Φανερωμένη μας θα είναι ευλογία για το νησί μας. 

Ακολούθησε ο εσπερινός και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου. Ο ηγούμενος της Φανερωμένης π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και τέλος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου.

Οι ομιλητές μας προσέφεραν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και στο τέλος παρατέθηκε δείπνο αγάπης.

Ήταν μια πολύ γόνιμη ημέρα γεμάτη από πνευματικές εμπειρίες μέσα στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής ενότητας και διακονίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται σήμερα (Σάββατο 21 Οκτωβρίου) και λήγουν αύριο. Το συνέδριο προσφέρεται στο κοινό, που μπορεί να το παρακολουθήσει ελεύθερα.

Φουρλάνος Γρ. Γιάννης 
Δάσκαλος – Θεολόγος.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Romeo Tselas στον Πανλευκάδιο
Επομενο αρθρο
Ένα δελφίνι στην ανατολική παραλία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.