HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι καλαμωτές του Ιβαριού και η ξέρα

Οι καλαμωτές του Ιβαριού και η ξέρα

Οι καλαμωτές του Ιβαριού και η ξέρα με φόντο τα σπίτια της παραλιακής οδού Άγγελου Σικελιανού αποτελούσαν τα παλιότερα χρόνια μια γραφική πινελιά στη είσοδο της πόλης. Ήταν η πρώτη εικόνα και των φωτογράφων μόλις έμπαιναν στην πόλη, για αυτό και φωτογραφήθηκε από τους περισσότερους.  Η ύπαρξη της παλιάς μπαράκας των ψαράδων μέσα στη θάλασσα στηριγμένη πάνω σε πασσάλους, συμπλήρωνε  την γραφικότητα  της εικόνας της «φτωχής» τότε Λευκάδας.


Η φωτογραφία τραβήχτηκε δυο ή τρία χρόνια πριν από τη λειτουργία  του ξενοδοχείου «Νήρικος» το 1977 -στην εικόνα είναι στα μπετά.

Στην οδό Άγγελου Σικελιανού υπάρχει ακόμα το καφενείο του Κορώτου (1ο κτίριο) και μπροστά του σταθμευμένο ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας,  δίπλα η οικία Γιαμαλάκη.

Πίσω, στο βουνό η άσπρη τρύπα που φαίνεται, είναι το νταμάρι της Απόλπαινας, η λειτουργία του οποίου είχε ξεκινήσει περίπου μια πενταετία νωρίτερα. Είναι αξιοσημείωτο πως αυτή η πληγή στο βουνό είχε δημιουργήσει αντιδράσεις στους κατοίκους με συζητήσεις, αρθρογραφία κ.α για πολλά χρόνια μετά.

(Η φωτογραφία βρέθηκε στο www.ebay.com (σύνδεσμος για δημοπρασία παλιών εικόνων ) για αυτό υπάρχει και η πράσινη γραμμή.)

Προηγουμενο αρθρο
Ryanair: Νέα σύνδεση από τη Νυρεμβέργη προς το Άκτιο το 2024
Επομενο αρθρο
Χρώμα-τόπος κοινός: από τη λευκαδίτικη φορεσιά στον Θεόδωρο Στάμο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.