HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟι Ναυτοπρόσκοποι της Λευκάδας και ο παλιός Πόντες

Οι Ναυτοπρόσκοποι της Λευκάδας και ο παλιός Πόντες

Ο ξύλινος Πόντες  Τοποθετήθηκε στις αρχές του 1900 και λειτούργησε για σχεδόν 50 χρόνια. Το ανεβοκατέβασμα της γέφυρας καταργήθηκε όταν τα ιστιοφόρα πλοία μετατράπηκαν σε μηχανοκίνητα. Διατηρήθηκαν για πολλά χρόνια ακόμα οι σιδερένιοι πάσσαλοι που την αποτελούσαν. Πριν ξηλωθούν τα ξύλινα δοκάρια, είχαν ήδη ξεκαρφωθεί με αποτέλεσμα με το πέρασμα των τροχοφόρων να αναστατώνεται ο κόσμος από τον θόρυβο σε μεγάλη απόσταση.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 η ξύλινη γέφυρα ξηλώθηκε και αντικαταστάθηκε με τσιμεντένια, πάνω στις ίδιες πέτρινες βάσεις.

Μάκης Καράμπαλης, Οδυσσέας Σταματέλος, Γιώργος Γιαννουλάτος, Λάκης Καββαδάς, Γιώργος Γαντζίας

Οι παρακάτω φωτογραφίες απεστάλησαν από την κ. Χαρά Παπαδάτου,   Προέρχονται από τα οικογενειακά άλμπουμ των Μάκη Καράμπαλη και   Θοδωρή Σταματέλου. Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την ίδια ημερομηνία, 28 Οκτωβρίου 1949 με αφορμή την παρέλαση της Εθνικής επετείου, στην παραλία της Λευκάδας δίπλα και πάνω στον παλιό  Πόντε.  

Ὄρθιοι ἀπό ἀριστερά: 1.Θοδωρῆς Σταματέλος, 2. ; 3.Λάκης Καββαδᾶς, 4.; 5.Ὀδυσσέας Σταματέλος, 6. Μαραγκός Μπαρδᾶκος, 7.Γιῶργος Γιαννουλᾶτος καί 8. Μάκης Καράμπαλης. Καθιστοί ἀπό ἀριστερά: 1.Βασίλης Σάβερ, 2. Σπῦρος Παπαδᾶτος, 3.Γιῶργος Πάλιος, 4. Γιῶργος Γατζίας, 5. Δημήτρης Τζεβελέκης καί 6. Θεοδόσης Παπαδόπουλος.

Ἀπό ἀριστερά: Σπῦρος Παπαδᾶτος καί Θοδωρῆς Σταματέλος,
Πρώτη σειρά, ἀπό ἀριστερά: 1. Θοδωρῆς Σταματέλος, 2. Δημήτρης Τζεβελέκης. Δεύτερη σειρά ἀπό ἀριστερά: 1.Γιῶργος Γιαννουλᾶτος, 2. Σπῦρος  Παπαδᾶτος, καί πίσω ἀκριβῶς Μάκης Καράμπαλης 

Οι νεαροί που εικονίζονται είναι μέλη της ομάδας των Ναυτοπροσκόπων της Λευκάδας στους οποίους άνηκε και η βάρκα πάνω στην οποία εικονίζονται στην πρώτη φωτογραφία.
Οι Ναυτοπρόσκοποι αποτελούσαν υποομάδα της μεγάλης ομάδας των Προσκόπων Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Κοροναϊός : Όλα τα μέτρα που μπαίνουν στη ζωή μας από Δευτέρα – Τι θα ισχύει για μάσκες, εστίαση, θέατρα
Επομενο αρθρο
Ηλεκτρονικά διόδια: Από 4 Νοεμβρίου με ενιαίο e-pass σε όλους τους αυτοκινητόδρομους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.