HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟλονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά – Τρία τα μέτωπα της φωτιάς

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά – Τρία τα μέτωπα της φωτιάς

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές

Οπως τόνισε στο iefimerida.gr εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αυτή τη στιγμή (23:00) υπάρχουν στο νησί τρεις ενεργές εστίες. Στα Καμπιτσάτα, στα Αννινάτα και στα Χελμάτα, με την τελευταία πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεση. Μάλιστα, στα Καμπιτσάτα, η φωτιά μαίνεται κοντά στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης, ο οποίος δεν απειλείται άμεσα ωστόσο έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση.

Η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια, ενώ οι δυνάμεις στο νησί ολοένα και ενισχύονται. Σε όλη την Κεφαλονιά επιχειρούν συνολικά 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, καθώς και Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οπως τόνισε στο iefimerida η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις ενισχύονται καθώς από χθες στην Κεφαλονιά ξεσπούν συνεχώς μικρές εστίες με συνέπεια οι πυροσβέστες να έχουν καταπονηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Ιόνιο. Σημειώνεται ότι ο υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς παραμένει και για το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 5/9/2020/ 14:00

Σε ύφεση η πυρκαγιά -Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής Καπανδρίτι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλλονιά, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο Καπανδρίτι, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη τώρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στο νησί, έχουμε περιορίσει τις εστίες και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ακόμα, τις πρώτες πρωινές ώρες με απόφαση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, οι κάτοικοι του Καπανδρίτι επέστρεψαν στις κατοικίες τους. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις με τα εναέρια μέσα που έχουν έρθει στο νησί και συγκεκριμένα από ένα Καναντέρ, δυό Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.
Σημειώνεται ότι από χθες αργά το βράδυ επιχειρούν, συνολικά, 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Δυο παλιές καρτ ποστάλ της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η Κόκκινη Εκκλησιά στην ερημία των Σκάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.