HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟμαδική σφαγή δελφινιών και φαλαινών στις Νήσους Φερόες [σκληρές εικόνες]

Ομαδική σφαγή δελφινιών και φαλαινών στις Νήσους Φερόες [σκληρές εικόνες]

Ενα βάρβαρο έθιμο από το παρελθόν που συνεχίζεται εν έτει 2017. Η οργάνωση Sea Shepherd Global έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από έναν κόλπο που βάφτηκε με το αίμα 622 δελφινιών και φαλαινών

Το κλισέ κάνει λόγο για εικόνες που κόβουν την ανάσα. Ενα τέτοιο κλισέ όμως μοιάζει πολύ λίγο για να περιγράψει το θέαμα μιας θάλασσας βαμμένης με αίμα στην οποία επιπλέουν τα πτώματα εκατοντάδων δελφινιών και φαλαινών.

Μικρά παιδιά παρακολουθούν την βάρβαρη διαδικασία

H οργάνωση Sea Shepherd Global έχει δώσει στην δημοσιότητα αρκετές σοκαρίστηκες φωτογραφίες ενός από τα ετήσια κυνήγια – σφαγές φαλαινών και δελφινιών στις Νήσους Φερόε. Το θέαμα είναι φρικιαστικό, καθώς στην ακτή αυτής της παραλίας σκοτώθηκαν περίπου 622 φάλαινες και δελφίνια από μόνο 9 κυνηγούς, σύμφωνα με μέλη της οργάνωσης για την προστασία των ζώων.

Τις εικόνες κατέγραψαν 18 μέλη της οργάνωσης Sea Shepherd που βρέθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για τη βάρβαρη καθιερωμένη δολοφονία των δελφινιών στην περιοχή. Στις φωτογραφίες εμφανίζονται ακόμα και μικρά παιδιά που βοηθούν τους κυνηγούς κομματιάζοντας χωρίς έλεος τα όμορφα θηλαστικά.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της οργάνωσης, η φετινή διαδικασία των κυνηγιών ήταν από τις πλέον «αποτελεσματικές» και συνάμα βάρβαρες των τελευταίων ετών καθώς πραγματοποιήθηκαν πάνω από 24 κυνήγια με αποτέλεσμα να σφαγιαστούν περίπου 1691 δελφίνια και φάλαινες.

Οι κυνηγοί και μερικά από τα θηράματά τους

«Είδαμε παιδιά να προσπαθούν να βγάλουν τα δόντια από πολλές φάλαινες και με ένα μαχαίρι τσέπης να κόβουν φέτες από τη σάρκα τους», είπαν μέλη της οργάνωσης που αγωνίζονται προκειμένου να μπει ένα τέλος στην σφαγή.

Αυτή η βάρβαρη παράδοση πηγαίνει πίσω στο 1584 και ονομάζεται «grind» (άλεσμα, κονιορτοποίηση). Κατά τη διάρκεια της, οι Αρχές επιτρέπουν στους κυνηγούς να οδηγούν με τα καράβια τους τα δελφίνια και τις φάλαινες σε έναν μικρό κόλπο ο οποίος στην συνέχεια γίνεται κόκκινος από το αίμα τους. Οι κυνηγοί σφάζουν τα θηλαστικά με μαχαίρια και στην συνέχεια τα κομματιάζουν για να αποσπάσουν το κρέας τους.

Εκατοντάδες δελφίνια σφαγιάζονται κάθε χρόνο

Η κυβέρνηση των Νήσων Φερόε υποστηρίζει τη θανάτωση των ζώων, αναφέροντας πως το κρέας των φαλαινών και των δελφινιών αποτελεί βασικό μέρος της τροφής των κατοίκων και πως σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να εισάγει κρέας από το εξωτερικό.

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Έναρξη κινηματογραφικών προβολών στο Πνευματικό Κέντρο
Επομενο αρθρο
Δημιουργία εντυπώσεων στο Forum Λευκάδας απο τον κ. Ζώη Μικρώνη [video]

1 Σχόλιο

  1. Κ.Κ.
    10 Νοεμβρίου 2017 at 19:16 — Απάντηση

    δεν καταλαβαινω γιατι μας ενοχλει?
    ολοι κατι σφαζουμε και τρωμε (ακομα κι ενα πορτοκαλι)
    εγω δεν ενστερνιζομαι αυτες τις δηθεν φιλοζωικες αποψεις….
    ας ανεβασουμε φωτογραφιες απο σφαγία, απο ψαραδες με δυχτια κλπ…. γιατι δεν αφηνουν τους ανθρωπους ησυχους και να ασχοληθουν με τα καθε λογης αρπαχτηκα που λιμενονται τις ζωες μας…..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.