HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟ πλάτανος από τα παλιά στο… «εξωτικό» Νυδρί

Ο πλάτανος από τα παλιά στο… «εξωτικό» Νυδρί

Κάποιος τουρίστας πρέπει να τράβηξε αυτή την φωτογραφία πολλά χρόνια πίσω. Εικονίζεται ο πλάτανος  του Νυδριού. Ο εντυπωσιακός, πλούσιος σε φυλλωσιά, και καταπράσινος πλάτανος της φωτογραφίας αποτέλεσε το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Νυδριού για πολλά χρόνια. Ήταν σχεδόν η πρώτη εικόνα που έβλεπε κάποιος μπαίνοντας στο χωριό. Το μανάβικο ήταν σχεδόν κολλημένο στον κορμό του. Αργότερα στον ίσκιο του λειτούργησε για πολλά χρόνια επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το ΥΒ  που είναι γραμμένο στον κορμό  του δέντρου, είναι χαρακτηριστικό σύνθημα μιας εποχής. Το έβλεπες παντού σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ο Υβ Τριαντάφυλλος, Ελληνογάλλος ποδοσφαιριστής, πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν από την Ελλάδα.

Βρεθήκαμε σήμερα στο Νυδρί και φωτογραφίσαμε τον ίδιο πλάτανο στο ίδιο σημείο. Δεν έχουν πέσει όλα τα φύλλα αλλά ούτε και τα πλατανόμηλά του. Επειδή τα τελευταία χρόνια σε πολλά μέρη της χώρας μας ξεραίνονται τα πλατάνια, ανησυχήσαμε προς στιγμή για την υγεία του. Όπως όμως μας διαβεβαίωσε ντόπιος κάτοικος, ο πλάτανος είναι μια χαρά.

Περπατήσαμε στη συνέχεια για λίγο στο παραλιακό μέτωπο του Νυδριού το οποίο είναι ανθοστόλιστο και «εξωτικό» λόγω της πληθώρας των φοινίκων που έχουν φυτευτεί.
Το Νυδρί ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή σεζόν και λόγω της ηλιόλουστης μέρας ήταν παντού ορατές οι εποχιακές ασχολίες.

Προηγουμενο αρθρο
Eνταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Επομενο αρθρο
Σπύρος Βρεττός: Υπεράσπιση της ζωής -Από την αφόρητη παγωνιά των παγετωνικών περιόδων στη «ζεστασιά» του γήινου πολιτισμού

2 Σχόλια

  1. Γιώργος Γαβρίλης
    19 Μαρτίου 2023 at 20:41 — Απάντηση

    Aυτη η παράγκα – οπωροπωλείο ανήκε στον Κυριάκο Γαζή (Ντουκο), νομίζω γύρω στο 1980, είχε ένα τρίκυκλο και έβγαζε μεροκάματο πουλώντας μανάβικα. Ο αείμνηστος Κυριάκος ήταν ποδοσφαιρόφιλος με μεγάλη αγάπη στον Οδυσσέα Νυδριού και στον Ολυμπιακό, στα όρια της παραφροσύνης. Κάποια βράδια , μετά την disco, κάναμε κάποιες “καταδρομικές” για καρπούζια, δεν κλείδωνε η πόρτα, είχε φουσκώσει από την βροχή! Όμορφες εποχές και εικόνες που είχαμε την ευτυχία να ζήσουμε. Πιο αληθινοί οι άνθρωποι, πιο φυσικό το περιβάλλον!

  2. Andreas
    19 Μαρτίου 2023 at 11:07 — Απάντηση

    I remember the old shop and the man who sells fruits, I think Kyriakos was his name. I was in Nidri every year from 1972 til 1988 and it was a marvellous time.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.