HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ χιονισμένος δρόμος της Ελλάδας που μάγεψε το διαδίκτυο -Το εντυπωσιακό βίντεο που έγινε viral

Ο χιονισμένος δρόμος της Ελλάδας που μάγεψε το διαδίκτυο -Το εντυπωσιακό βίντεο που έγινε viral

Την πιο εντυπωσιακή εκδοχή ενός ατελείωτης ομορφιάς δρόμου ανέδειξε το χιόνι που σκέπασε τα δέντρα και «παντρεύτηκε» αρμονικά με το γαλάζιο του ουρανού.

Από ατελείωτη ομορφιά κατακλύζεται και στη Γραμμένη Οξυά, ένας εκτεταμένος ορεινός όγκος στα σύνορα των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, ο οποίος περιβάλλεται από τους «γίγαντες» Βαρδούσια και Γκιώνα στα νοτιοανατολικά, Βελούχι (Τυμφρηστό) στα βόρεια και Καλιακούδα στα δυτικά.


Στις πλαγιές της Γραμμένης Οξυάς φιλοξενείται το νοτιότερο δάσος οξυάς στην Ευρώπη, το οποίο δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, η ομορφιά του δάσους απογειώθηκε, μιας και το χιόνι ανέδειξε την πιο εντυπωσιακή εκδοχή του.


Την πιο εντυπωσιακή εκδοχή ενός ατελείωτης ομορφιάς δρόμου ανέδειξε το χιόνι που σκέπασε τα δέντρα και «παντρεύτηκε» αρμονικά με το γαλάζιο του ουρανού.

Το άσπρο των δέντρων και του δρόμου ενώνεται αρμονικα με το γαλάζιο του ουρανού  συνθέτοντας μια πραγματικά μοναδική εικόνα που παραπέμπει σε πίνακα ζωγραφικής.

Την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτή τη μοναδική εικόνα μας έδωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάτανου (Στάγιας), Γρηγόρης Παπαγεωργίου, μέσω δύο βίντεο που παρουσιάζονται παρακάτω.

Πηγή: https://www.carandmotor.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Εξωραϊσμός κοινόχρηστων χώρων δήμου Λευκάδας, προϋπολογισμού 150.000,00€
Επομενο αρθρο
Αγγελική Ξυνού: «Το χρώμα των αφόρητων αισθημάτων» στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

1 Σχόλιο

  1. Αναγνώστης
    19 Δεκεμβρίου 2023 at 21:57 — Απάντηση

    Χιόνι σεντόνι άχραντο, ριγμένο ανέμελα πάνω στα στήθη, τους γοφούς και τους μηρούς της γης που παριστάνει τη νεκρή ενώ κοιμάται, κοιμάται και κυοφορεί εκρήξεις αρωμάτων και χρωμάτων και χυμών – χιόνι αραχνοΰφαντο σεντόνι που μ’ ένα τίποτε, με μιαν αχτίδα ήλιου σκίζεται κι αποκαλύπτει το καινούργιο θαύμα. ( Αργύρης Χιόνης)

    Κι αν χιονίζει στο πνεύμα
    κι αν κρυώνουν οι μεγάλες
    ιδέες
    ο κόσμος πρέπει να προχωρήσει.
    [Νίκος Καρούζος: 5.01.1985]

    Όμορφο είναι το χιόνι,
    σκεπάζει τις ασχήμιες,
    τις ασχήμιες,
    λειαίνει το τοπίο
    και παρά το άσπρο του χρώμα,
    δίνει τελικά πολύ χρώμα στη ζωή μας.
    (Μ. Σαχτούρης )

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.