HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠερνώντας με σκάφος από τη Λευκάδα στο γραφικό Νυδρί

Περνώντας με σκάφος από τη Λευκάδα στο γραφικό Νυδρί

Παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις, θρυλικές ιστορίες, παραδοσιακά ψαροχώρια και μια θαλάσσια σπηλιά που κάποτε φιλοξενούσε ένα υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι μόλις μερικά από τα κομμάτια του παζλ που ολοκληρώνουν το Νυδρί στη Λευκάδα.

Φτάνοντας στο Νυδρί, στην ανατολική Λευκάδα και βλέποντας τον υπέροχο κόλπο, την οροσειρά και το καταπράσινο δάσος του, δικαιολογημένα μπορεί να νιώσεις ότι αυτό και μόνο σου αρκεί και ότι δεν θέλεις να δεις τίποτα άλλο. Μόλις όμως ρίξεις μια «κλεφτή ματιά» στα νησάκια που αχνοφαίνονται στον κόλπο της, θα μπεις σε πειρασμό να τα επισκεφθείς και να τα εξερευνήσεις.

Υπέροχες παραλίες, θαλάσσιες σπηλιές, γραφικά ψαροχώρια και μερικά από τα πιο όμορφα σημεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης… Όλα αυτά και άλλα πολλά, είναι εύκολα προσβάσιμα με σκάφος από το Νυδρί.

Τα μέρη που θα επισκεφθείς εξαρτώνται από το ποια εκδρομή με βαρκάκι θα επιλέξεις, αλλά σε γενικές γραμμές η εκδρομή σου θα περιλαμβάνει κάποια από τα παρακάτω σημεία. Αν θέλεις όμως, μπορείς να νοικιάσεις ένα ιδιωτικό σκάφος και να οργανώσεις την εκδρομή σου όπως θέλεις εσύ.

Πριγκιποννήσια

Τα «πριγκιπικά» νησιά, λίγο έξω από τον κόλπο του Νυδρί, θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σου. Το διασημότερο απ’ όλα είναι χωρίς αμφιβολία ο Σκορπιός. Αν και ιδιωτικό, μπορείς να επισκεφτείς μια παραλία του που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μεγανήσι. Τα νησάκια Σκορπίδι και Μαδουρή είναι επίσης ιδιωτικά, αλλά μπορείς να τα επισκεφθείς για μια βουτιά. Εάν νοικιάσεις σκάφος, αξίζει να μάθεις τα συγκεκριμένα μέρη τα οποία μπορείς να επισκεφθείς.

Οι παραλίες της Λευκάδας

Πρόκειται για τις παραλίες που από κάποιους θεωρούνται ως οι ομορφότερες της Ελλάδας. Στα δεξιά της Λευκάδας, υπάρχει το Αγιοφύλλι, μια όμορφη, βοτσαλωτή παραλία και δροσερά, βαθιά νερά. Και φυσικά, δεν πρέπει χάσεις το Πόρτο Κατσίκι. Mε τη διαφορά ότι αντί να κατέβεις τα διάσημα πια σκαλιά του, που είναι σκαλισμένα πάνω στους βράχους, θα το αντικρύσεις για πρώτη φορά από τη θάλασσα, θαυμάζοντας τον τεράστιο βράχο του και την κατάλευκη άμμο και θα καταλάβεις γιατί χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η καλύτερη παραλία του κόσμου. Τέλος, θα επισκεφθείς τους Εγκρεμνούς, παραλία πλέον προσβάσιμη μόνο μέσω της θάλασσας με τοπίο και φυσική ομορφιά που συγκλονίζει όσο και αυτή στο Πόρτο Κατσίκι.

Μεγανήσι

Είναι ένα νησί με μόλις τρία χωριά και πληθυσμό περίπου 1.000 κατοίκων. Το γειτονικό Μεγανήσι σου προσφέρει απλόχερα οικειότητα, ζεστασιά και απλότητα. Φτάνοντας στο Σπαρτοχώρι, ένα χωριό που περιβάλλεται από καρυδιές, θα συναντήσεις ένα αξιολάτρευτο, μικρό λιμάνι με ψαροκάικα και ιστιοφόρα. Κάνε μια βόλτα τριγύρω, για να θαυμάσεις περπατώντας τα πέτρινα σπίτια και τις γραφικές ταβέρνες με τα νόστιμα φαγητά. Το Μεγανήσι είναι επίσης διάσημο για το θαλάσσιο σπήλαιο Παπανικολής, το οποίο πήρε το όνομά του από το υποβρύχιο που φιλοξενείτο εδώ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά αυτό που σίγουρα θα απογειώσει την επίσκεψή σου, είναι μια βουτιά στον πανέμορφο κόλπο Αμπελάκι, που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού.

Καστός και Κάλαμος

Δύο ακόμα νησιά, αυτή τη φορά ακριβώς έξω από την ακτή της ηπειρωτικής χώρας απέναντι από τη Λευκάδα. Οι πανέμορφες παραλίες και κόλποι του Καστού και του Καλάμου αποτελούν εδώ και καιρό ένα… κοινό μυστικό των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής στο Ιόνιο Πέλαγος, που τα επισκέπτονται συχνά. Και σίγουρα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι’ αυτό.

Φισκάρδο στην Κεφαλονιά

Δεν γίνεται να μείνει κάποιος στην Κεφαλονιά και να μην επισκεφθεί το Φισκάρδο, το ψαροχώρι που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες εδώ και πολλές δεκαετίες. Σιγουρέψου ότι θα ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να περπατήσεις γύρω από το λιμάνι και να θαυμάσεις τα παραδοσιακά σπίτια, πριν καταλήξεις για ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα που θα σου μείνει αξέχαστο.

Κιόνι στην Ιθάκη

Ένα ακόμα κρυμμένο «διαμάντι» βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου πάνω από έναν πανέμορφο μικρό κόλπο, βορειοανατολικά της Ιθάκης. Το χωριό Κιόνι αντιπροσωπεύει την Ιθάκη με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο – γραφικά σπίτια με κεραμοσκεπή, κυπαρίσσια και ελιές και μια απίστευτη θέα στη θάλασσα που θα έκανε κάθε ζωγράφο να θέλει να βγάλει τα πινέλα του και να την αποτυπώσει στον καμβά του.

Πηγή: https://enalionoffshore.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Παρασκευή 18/2. Δείτε σε ποιες περιοχές
Επομενο αρθρο
Οι καταστροφές και οι θρίαμβοι της οικογένειας Zέκερη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.