HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – έρευνες σε όλη τη χώρα

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – έρευνες σε όλη τη χώρα

O επικεφαλής της εισαγγελικής Αρχής, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε από τους εισαγγελείς της χώρας να μεταβαίνουν ακόμα και στα εμβολιαστικά κέντρα για να ελέγχουν εάν υπάρχουν κυκλώματα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών

Αμεση είναι η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα παρανομίας με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή ακόμα και νόσησης.

Με εγκύκλιό του ο κ. Πλιώτας ζητεί από του εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας την «αυτεπάγγελτη, ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε καταγγελίας» που αφορά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού η νόσησης η άλλες έκνομες δραστηριότητες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να μεταβαίνουν επιτόπου στα εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλίδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Ακόμη, κατά τους επιτόπιους ελέγχους στα εμβολιαστικά κέντρα οι εισαγγελείς, σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, πρέπει όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων, να ερευνούν εάν λειτουργούν «κυκλώματα» παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η πλύτρα και το πλαστήρι
Επομενο αρθρο
Μουσικό Βυζαντινό Σύνολο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.