HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠροτεινόμενα  μέσα πυρόσβεσης για κατοικίες και ενοικιαζόμενα  δωμάτια

Προτεινόμενα  μέσα πυρόσβεσης για κατοικίες και ενοικιαζόμενα  δωμάτια

Τα παρακάτω μέσα Πυρόσβεσης είναι απλά στην χρήση του και με μικρό κόστος απόκτησης παρέχουν όμως την δυνατότητα, με την κατάλληλη χρήση, να αποτρέψουν μία πυρκαγιά και να προστατέψουν την Ζωή και την Περιουσία μας:

Φορητοί Πυροσβεστήρες 6 κιλών ξηράς κόνεως. Είναι το πιο απλό και διαδεδομένο μέσο πυρόσβεσης .Μπορεί κάποιος με την  χρήση του να σβήσει ή να περιορίσει μία μικρή πυρκαγιά. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο Πυροσβεστήρες ανά κατοικία τοποθετημένοι  σε εμφανές σημείο.

Αντιπυρική κουβέρτα κατάλληλη για κουζίνες για σβήσιμο πυρκαγιάς με την απομόνωση του οξυγόνου. Εφαρμόζεται σε κουζίνες όπου έχει ξεχαστεί το μαγειρικό σκεύος με το μάτι ανοικτό (δεν ρίχνουμε νερό και κατεβάζουμε το γενικό του ρεύματος)

Αυτόνομος Ανιχνευτής καπνού ( με μπαταρία 9V) όπου όταν ανιχνεύσει καπνό κατά την έναρξη μίας πυρκαγιάς βγάζει έντονο ηχητικό σήμα. Το παραπάνω μέσο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν κοιμόμαστε ή όταν λείπουμε ή η ύπαρξη ηλικιωμένου ατόμου στο σπίτι μας ειδοποιεί έγκαιρα όταν η φωτιά είναι στο ξεκίνημά της.

Φωτιστικό ασφαλείας που τοποθετείται εσωτερικά κοντά στην είσοδο- έξοδο της κατοικίας. Βοηθάει κατά την διακοπή ρεύματος να υπάρχει φωτισμός ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν  από τον χώρο οι ένοικοι .

Πυροσβεστήρας οροφής για λεβητοστάσια πάνω ακριβώς από τον καυστήρα. Με την έναρξη κάποιας πυρκαγιάς στο χώρο του Λεβητοστασίου και πιάσει θερμοκρασία 76οC ο Πυροσβεστήρας ενεργοποιείται και απελευθερώνει το υλικό του πάνω στη φωτιά.

Λάστιχο ποτίσματος συνδεδεμένο στο δίκτυο ύδρευσης. Προτείνεται για εξωτερικούς χώρους και μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε μικρές πυρκαγιές.

Έχουμε πάντα στο νου μας το ρητό «Κάλλιον του Θεραπεύειν το Προλαμβάνειν»

Εκ της Διοικήσεως Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Νέα Χορωδία Λευκάδας: συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθεια για τους  πληγέντες της Θεσσαλίας
Επομενο αρθρο
Καρυά, το Κεφαλοχώρι της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.