HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠρόσκληση σε ενημερωτικές δράσεις για τα θαλάσσια ξενικά είδη στο Ιόνιο

Πρόσκληση σε ενημερωτικές δράσεις για τα θαλάσσια ξενικά είδη στο Ιόνιο

Ο Δήμος Λευκάδας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Λευκάδα στις 7, 8 & 9 Ιουλίου 2020 με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων πολιτών του Ιονίου, σχετικά με το πρόβλημα των θαλάσσιων ξενικών ειδών.

Οι δράσεις χρηματοδοτούνται από το Ionian Environmental Foundation στο πλαίσιο του προγράμματος «Φά’το πριν τα φάει».

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος θα αναδειχθεί η γευστική αξία επιλεγμένων βρώσιμων ξενικών ειδών μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη γαστρονομική εμπειρία από τους έμπειρους chef του «Το Καρτέλ των Γεύσεων»

Ειδικότερα,

Την Τρίτη, 7 Ιουλίου και ώρα 11:00 – 14:00 στην πλατεία της Λευκάδας και την ίδια μέρα στις 19:00 – 22:00 στο λιμάνι Νυδρίου, θα πραγματοποιηθούν γαστρονομικές εκδηλώσεις και θα ετοιμαστούν για το κοινό συνταγές με βρώσιμα ξενικά είδη.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η εξοικείωση του κοινού με την κατανάλωση ξενικών ειδών και η δημιουργία μιας ισχυρής αλυσίδας προσφοράς και ζήτησης μεταξύ της παράκτιας επαγγελματικής αλιείας και της εστίασης, σαν άμεσο και πρακτικό μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης των ξενικών ειδών, αλλά και μετρίασης της αλιευτικής πίεσης σε κρίσιμα πλέον υπεραλιευμένα αυτόχθονα είδη.

Την Τετάρτη, 8 Ιουλίου και ώρα 19:00 – 21:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού από ειδικούς επιστήμονες, με θέμα τις επιπτώσεις των θαλάσσιων ξενικών ειδών στο θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον, στην ανθρώπινη υγεία και στην οικονομία. Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση σωστού και ασφαλούς χειρισμού του δηλητηριώδους λεονταρόψαρου, αλλά και των απαραίτητων χειρισμών σε περίπτωση ατυχήματος.

Την Πέμπτη, 9 Ιουλίου και ώρα 19:00 – 22:00 στην Βασιλική στην μεσαία αποβάθρα στην πλατεία μπροστά από το εστιατόριο Miramare θα πραγματοποιηθεί η τελευταία γαστρονομική εκδήλωση για το νησί της Λευκάδας.
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων και να δοκιμάσετε από κοντά ξενικά είδη, όπως γερμανούς ή λεονταρόψαρα, βοηθώντας μας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε με βιώσιμους τρόπους τις επιπτώσεις των ξενικών ειδών και να προστατεύσουμε τα μοναδικά θαλάσσια οικοσυστήματα του Ιονίου Πελάγους.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ
ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Οι νέοι του Castle Unity σχεδιάζουν, ανακαλύπτουν, εξερευνούν και αφηγούνται
Επομενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί ως δύναμη προόδου και ευημερίας για όλους τους λαούς του κόσμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.