HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΡόδη Κράτσα: «Η Λευκάδα αλλάζει πρόσωπο,η Περιφέρεια βάζει το στίγμα της παντού»

Ρόδη Κράτσα: «Η Λευκάδα αλλάζει πρόσωπο,η Περιφέρεια βάζει το στίγμα της παντού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Η Λευκάδα αλλάζει πρόσωπο Η Περιφέρεια βάζει το στίγμα της παντού»

  • Επισκέψεις της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στα εν εξελίξει έργα
  • Ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς με έργα προϋπολογισμού 5.000.000 €
  • Έργα για το Οδικό Δίκτυο προϋπολογισμού 7.500.000 € 
  • Αναπλάσεις που εκτελούνται / δρομολογούνται σε Νυδρί, Γύρα, Αι-Γιάννη, Κτήμα Πασά, Αλυκές Αλεξάνδρου, Αθλητικό Πάρκο
  • Συμμετοχή της Λευκάδας στο σχέδιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, κατά τη διάρκεια των δύο πρόσφατων επισκέψεών της στη Λευκάδα, επισκέφθηκε τα εν εξελίξει έργα στο νησί συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες για τις κατά περίπτωση δυσκολίες ή εμπλοκές που παρουσιάζονται στα έργα του Γηροκομείου Λευκάδας και του Γυμνασίου Βασιλικής, όπως και για τις ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη και των υπηρεσιών για την επίλυση των προβλημάτων και την επιτάχυνση των εργασιών.

Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία του τουριστικού καταφυγίου στο Νυδρί. Σηματοδότησε ως πεδίο παρέμβασης της Περιφέρειας την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, όπως η διάβρωση των ακτών. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε την παραλία του Αγίου Ιωάννη, όπου τα χρόνια διαβρωτικά φαινόμενα επιδεινώθηκαν με τα πρόσφατα φυσικά φαινόμενα και ιδίως με τον «Μπάλλο». Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει εντάξει τη συγκεκριμένη παραλία στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής έχοντας δρομολογήσει την προσπάθεια για μόνιμη λύση με την εξασφάλιση από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ποσού 580.000 € για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (γεωτεχνικών, περιβαλλοντικών, κλπ) και τη σύνταξη των σχετικών τευχών δημοπράτησης για την ανάπλαση, διαμόρφωση και προστασία της Γύρας και του Αϊ-Γιάννη, ώστε να αποτελέσουν ώριμα έργα προς χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

«Η Περιφέρειά μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος, διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο 28 και 29 Ιουνίου και ημερίδα στις 6 Ιουλίου για το μεγάλο εθνικό πρόγραμμα παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής και την αντιμετώπισή της προσαρμοσμένο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η Περιφέρειά μας βρίσκεται σε κάθε πεδίο αντιμετώπισης κρίσεων και αναγκών αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες και στηρίζοντας τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς, χωρίς να περιορίζεται στα πλαίσια των θεσμικών αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτώντας έργα και δράσεις και σχεδιάζοντας το καλύτερο μέλλον. Με το έργο μας η Λευκάδα και τα άλλα νησιά μας αλλάζουν πρόσωπο και προετοιμάζονται για το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ευκαιρίες», δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Παράλληλα ξεπερνούν τα 5.000.000 € τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης σημαντικών μνημείων της Λευκάδας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και υλοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού & την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας, όπως αυτό στον εμβληματικό Άγιο Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας, στον Άγιο Μηνά, στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, στην Παναγία Οδηγήτρια Απόλπαινας, στον Άγιο Γεώργιο Λευκάδας, στον Άγιο Γεώργιο Σκάρων και στον Άγιο Χαράλαμπο Κατωχωρίου. Επιπλέον, σε ολοκλήρωση βρίσκονται και οι μελέτες για τις πέντε σεισμόπληκτες εκκλησίες της Νοτιοδυτικής Λευκάδας σε Αθάνι, Δράγανο, Κομηλιό και η μελέτη της Κόκκινης Εκκλησιάς Πλατυστόμων.Ιδιαίτερη μνεία κάνει η Περιφερειάρχης στα σημαντικά έργα αναβάθμισης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου-με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 7.500.000 €- τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και επιλύουν προβλήματα δεκαετιών.

Προηγουμενο αρθρο
Η εξόντωση των θαλάσσιων χελωνών φέρνει την «επέλαση» της Μωβ μέδουσας στις ελληνικές θάλασσες
Επομενο αρθρο
Διακήρυξη ενοικίασης ακινήτου ιδιοκτησίας ΤΑΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.